Vad kan en hög co halt bero på?

Innehållsförteckning

Vad kan en hög co halt bero på?

Vad kan en hög co halt bero på?

hög CO har du för att bilen är trimmad. Den går lite fetar på tomgång än vad som är tänkt "orginal". Det har inget med läckande avgassystem att göra iaf. Byt tändstift, luftfilter (/gör rent) och olja.

Vad är co halt?

Fråga: Vilka gränsvärden för CO har det varit genom åren för äldre bilar på bilprovningen? ... Kravet på mätning av halten koloxid (CO-halten) vid tomgång på bensindrivna bilar vid kontrollbesiktning infördes den . Det gällde bilar med en totalvikt upp till 2500 kg.

Vad är CO och HC?

I samband med en kontrollbesiktning synar man avgassystemet och mäter HC-värdet på alla bilar med bensin- eller etanolmotor, inklusive bensin/gas-hybridmotorer. ... Man brukar mäta avgaserna när bilen står på tomgång och vid 2500 varv.

Vad ska finnas i bilen vid besiktning?

Vi kontrollerar lampor som varnar för olika fel. Även ratten och förarsätet samt alla bilbälten, vindruta, dörrar och eventuell lastsäkringsutrustning samt gasinstallation besiktas. Vi noterar också bilens mätarställning. Är fordonet utrustat med krockkudde på passagerarsidan ska det finnas ett varningsmärke synligt.

Finns det några gränsvärden för syre i avgaser?

Avgaskontroll vid svensk bilprovning Gränsvärden för personbilar med katalysator är mycket låga. Bara 0,5 volymprocent CO koloxid och 100 ppm volymprocent HC kolväten vid tomgång. Prov utföres även vid förhöjt varvtal 20 varv, resultatet för Lambda skall vara mellan 0,985 – 1,035 och max 0,3% CO.

Relaterade inlägg: