Vad behöver man för att jobba på apotek?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att jobba på apotek?

Vad behöver man för att jobba på apotek?

Apotekarprogrammet är på 300 högskolepoäng och omfattar fem års heltidsstudier. Studierna leder till en apotekarexamen, vilket är en yrkesexamen. I utbildningen ingår ett halvårs praktik på apotek. När du har gjort klart din utbildning måste du ansöka om apotekarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Vad kan en apotekare jobba med?

Apotek är en viktig del av hälso- och sjukvården. Apotekare arbetar, tillsammans med receptarier, med att expediera läkemedel på recept och ge råd och vägledning till kunderna. De fördjupade kunskaper som apotekare har gör att de är lämpliga för rollerna apotekschef eller läkemedelsansvarig.

Hur är det att jobba på apoteket?

– Arbetsklimatet har definitivt blivit mycket tuffare. Ibland jobbar man upp till tio timmar utan pauser. ... På en del apotek finns inte heller stolar där personalen kan vila en stund, något chefer har motiverat med att företagets policy är att ingen ska sitta på jobbet.

Kan man sommarjobba på apotek?

Du kanske är en student som vill få in en fot på marknaden eller en pensionerad farmaceut som saknar kundkontakten. ... På Apotek Hjärtat kan vi erbjuda dig som apotekar- eller receptariestudent utbildning inom egenvård så att du när du sommarjobbar hos oss kan arbeta med rådgivning till våra egenvårdskunder.

Varför jobba på apotek?

Apoteksbranschen erbjuder många utvecklingsmöjligheter – och du kan arbeta över hela landet, med möjlighet till eget företagande. Farmaceut är samlingsnamnet för de två yrkesgrupperna receptarie och apotekare. ... Farmaceuter erbjuder kvalificerad rådgivning om läkemedel, hälsa och egenvård.

Vad krävs för att bli receptarie?

Kort om receptarie På receptarieutbildningen lär du dig bland annat vad läkemedel innehåller, hur de framställs, hur de påverkar kroppen och hur olika läkemedel kan påverka varandra. Utbildningen ger en yrkesexamen på kandidatnivå och omfattar tre års heltidsstudier inklusive cirka 15 veckors praktik på apotek.

Vad gör en apotekare på sjukhus?

Allt från effekt, funktion och kemisk struktur till tillverkning, användning och de lagar och regler som styr hanteringen av läkemedel. Som apotekare kan man jobba på alla ställen där läkemedel på ett eller annat sätt finns med i bilden.

Vilken gymnasielinje ska man gå om man vill bli apotekare?

Är det farmaceut du menar? I så fall krävs det att man har grundläggande behörighet och biologi, kemi och matematik. Naturvetenskapsprogrammet är i så fall det bästa valet. Menar du istället apotekstekniker så finns det Yrkeshögskoleutbildning till det.

Hur är det att jobba som apotekstekniker?

Som apotekstekniker ger du råd och service till apotekskunder. Du vägleder kunderna vid val av allt från receptfria läkemedel till hygien- och hudvårdsprodukter. Du arbetar mycket med försäljning och genom att ha koll på prissättning och köpbeteenden bidrar du till apotekets lönsamhet.

Vad heter det när man jobbar på apotek?

apotek arbetar både apotekare och receptarier i olika befattningar. Inom läkemedelsindustrin arbetar apotekare arbeta i hela läkemedelskedjan, från forskning till försäljning. De receptarier som arbetar inom industrin arbetar oftast med kontroll och med de regelverk som rör läkemedel.

Relaterade inlägg: