Hur vaxar man bil?

Innehållsförteckning

Hur vaxar man bil?

Hur vaxar man bil?

Använda och applicera vaxet enligt tillverkarens anvisning. I regel ska hårda vax verka i 5 minuter innan det ska torkas av och mjuka vax 5-10 minuter innan det ska torkas av. Torka av del efter del med en ren mikrofiberduk. Låt aldrig vaxet fastna på ytan!

Måste man vaxa bilen?

Som alla vet är det mycket viktigt att underhålla sin bil genom att tvätta och vaxa den med jämna mellanrum. Detta görs för att: Lacken håller längre. Smuts och rost har inte så lätt att få fäste.

Är det svårt att vaxa bilen?

Att vaxa bilen är enkelt och går snabbt, förutsatt att du väljer rätt bilvårdsmedel. Turtle Speed Clean & Wax är ett nytt exempel på en bilvårdsprodukt som verkligen "gör halva jobbet". Spayflaskan gör det enkelt att lägga på medlet och dosera i rätt mängd.

När ska man vaxa bilen?

– Jag rekommenderar två gånger per år. Vaxet håller i regel inte längre än så. Det gäller i regel alla bilar. Det är bra att göra det inför vintern.

Hur mycket kostar det att vaxa en bil?

Prislista
GRUNDPRISLISTAInkl. moms
Utvändig rengöring med avfettning, fälgrengöring, vaxshamponering.Stor bil400:-
Invändig rengöring880:-
Dammsugning av kupe och bagageutrymme, rengöring av dörrkarmar, paneler och mattor m.m. samt in och utvändig fönsterputs.
Vaxning1400:-

Kan man polera bilen själv?

Poleringen. Häll det polermedel du valt på en trasa och polera små områden i taget, cirka 30×30 cm. ... Jobbar du med polermaskin går det snabbare, men du behöver också vara mer försiktig så du inte polerar bort lacken. Med maskin ska du polera lite större ytor i taget, 70×70 cm.

Måste man polera bilen?

Lacken på din bil utsätts för många olika sorters påfrestningar under sin livstid. Salt, slask, stenskott, dubbsmuts och fågelbajs – allt gör att lacken slits och mister sin glans. För att hålla lacken blank och snygg är det en bra idé att polera bilen någon gång om året.

Måste man vaxa bilen efter avfettning?

En riktigt smutsig bil behöver avfettningsmedel för att bli ren, det räcker inte bara med schampo. ... Bilen blir lättare att hålla ren om du tvättar och vaxar regelbundet. Då slipper du använda starka rengöringsmedel.

Är polera och vaxa samma sak?

Vax kommer oftast som en pasta, men det finns också i flytande form. ... Som en sammanfattning kan man säga att polering tar bort ett lager för att ge ett jämnt ytskikt och glans, medan vax lägger till ett lager för att ge samma resultat.

Vad kostar det att Rekonda en bil?

Priserna för rekond varierar kraftigt mellan olika verkstäder, storlek på bilen och exakt vilken typ av rekond du vill ha. En helrekond kostar mellan 1 500 kr och 5 000 kr och halvrekond — det vill säga antingen invändig eller utvändig rekond — brukar ligga på ungefär hälften av det priset.

Relaterade inlägg: