Vad krävs för e-faktura?

Innehållsförteckning

Vad krävs för e-faktura?

Vad krävs för e-faktura?

Företag och organisationer kan skicka e-fakturor till både privatpersoner och företag samt ta emot och betala e-fakturor från andra företag. För att skicka eller ta emot e-fakturor via din bank måste du ha ett avtal med din bank samt vara tekniskt ansluten till tjänsten.

Hur skickar man en e-faktura?

Så här fungerar det:

  1. Först skapar du en fil med e-fakturorna i ditt affärssystem, laddar upp filen på Internetbanken eller skickar den till Bankgirot.
  2. SEB:s fakturaväxel hos Bankgirot konverterar e-fakturorna till de format som dina kunder har valt och skickar vidare till deras internetbanker eller fakturaväxlar.

Hur anmäla e-faktura?

För att anmäla dig till e-faktura måste du ha internetbanken. Du anmäler dig till e-faktura under menyn Betala/överföra – e-faktura – Anmäl e-faktura. Du behöver vara inloggad med säkerhetsdosa i internetbanken för att kunna anmäla dig till e-faktura.

När dras e-faktura?

Banken bevakar betalningen som vanligt och mottagaren får pengarna den dag som står i betalningen (förfallodagen). På e-fakturan kan du också få länkar till information från det företag som har skickat fakturan till dig.

Hur gör man för att få e-faktura?

Så skaffar du e-faktura i internetbanken

  1. Logga in till internetbanken.
  2. Gå till Startsida/Betala och överföra/E-faktura/Lägg till betalningsmottagare e-faktura.
  3. Följ instruktionerna på skärmen.

Relaterade inlägg: