Vad kan vara dåligt för barnet att vistas i olika miljöer varannan vecka?

Innehållsförteckning

Vad kan vara dåligt för barnet att vistas i olika miljöer varannan vecka?

Vad kan vara dåligt för barnet att vistas i olika miljöer varannan vecka?

Barn som bor mest hos en förälder har ännu lite sämre hälsa och barn som bor enbart hos en förälder har mest problem. Till exempel har 16 procent av flickorna som bodde med båda föräldrarna sömnsvårigheter jämfört med 18 procent av dem som bodde växelvis.

Hur mår barn bäst studie?

Tidigare studier har visat att skolbarn och tonåringar mår bra i växelvis boende. ... Studien är den första i sitt slag som visar hur så här små svenska barn mår i växelvis boende. Att även förskolepersonalen, vid sidan av föräldrarna, skattat barnens psykiska välbefinnande är ytterligare en styrka.

Är varannan vecka bäst?

Tre av tio barn med skilda föräldrar bor växelvis enligt den senaste statistiken från Statistiska centralbyrån, SCB. Och enligt en forskare vid Uppsala universitet mår de flesta skilsmässobarn bäst av att bo 50 procent hos sina respektive föräldrar.

Vilka mår sämst som skilda?

Män mår sämre efter skilsmässan Ett tydligt resultat är att männen mår sämre än kvinnorna efteråt. – Särskilt dåligt mår de män som efter flera år inte har gått in i en ny relation. Jämfört med kvinnor som befinner sig i samma situation är det en stor skillnad i deras psykiska hälsa, säger Michael Gähler.

Vad är bäst för barn med skilda föräldrar?

Forskningen visar att barn till skilda föräldrar mår bäst av att bo växelvis. ... Växelvis boende bidrar till att barnen upprätthåller en god kontakt med båda föräldrarna. - Då barn får en möjlighet att träffa båda sina föräldrar regelbundet och lika mycket skapas ett bra förhållande till dem båda.

Relaterade inlägg: