Vad behövs för att läsa e-bok?

Innehållsförteckning

Vad behövs för att läsa e-bok?

Vad behövs för att läsa e-bok?

För att kunna läsa en e-bok på din dator behöver du först ladda ner och installera Adobe Digital Editions. Är det en internationell bok (ej utgiven av svenskt förlag) behöver du även skapa ett Adobe ID då boken är Adobe-krypterad. Läs mer om hur du gör det här.

Hur läser man ebok?

Dator och läsplatta

  1. Ladda ner och installera läsprogrammet Adobe Digital Editions på din dator. ...
  2. Auktorisera datorn med ditt användarkonto hos Adobe genom att skriva in dina uppgifter första gången du startar programmet. ...
  3. Sök upp den bok du vill läsa.
  4. Klicka på “Ladda ner e-bok
  5. Öppna filen med Adobe Digital Editions.

Hur läser jag en epub fil?

Det är dock inte möjligt att öppna filer med epub-ändelse i din webbläsare som du kan göra med exempelvis pdf-filer. Om du vill öppna epub-formaterade filer behöver du ett e-boksprogram och sådana finns tillgängliga för alla mobila enheter, samt i särskilda e-boksläsare som Kindle och Letto.

Hur funkar Bokus?

Bokusappen används för att läsa e-böcker och lyssna på digitala ljudböcker. Dina köp gör du på Bokus.com som har Sveriges största digitala utbud - ett sortiment på över 1,3 miljoner böcker. Bokusappen ger dig möjlighet att njuta av digitala böcker var du än befinner dig.

Hur läsa e-bok Adlibris?

De digitala böckerna hittar du, direkt efter köp, i ”Digitalt bibliotek”. Om du har en iPhone, iPad eller Android-enhet så kan du läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker i vår app Adlibris Letto som du hittar gratis i din appbutik.

Kan inte öppna e-bok?

Lösning: Kontrollera att du har laddat ner rätt app för att läsa e-böcker. Bluefire Reader om du har Ipad eller Iphone, Aldiko Book Beader eller Bluefire Reader om du har Android (Samsung, HTC eller liknande). Kontrollera att du har auktoriserat appen med ditt Adobe-ID.

Vad är det för bok?

FAQ e-böcker En e-bok är en bok i form av en digital fil och möjligen den digitala versionen av en tryckt bok. ... Du kan läsa e-boken med hjälp av en läsprogramvara eller en applikation som till exempel Adobe Digital Editions eller Bluefire Reader.

Vad är en epub?

EPUB (Electronic Publication) är ett öppet format och lanserades 2007 av IDPF (International Digital Publishing Forum) som standardformat för e-böcker.

Hur laddar man ner epub?

Ladda ned böcker och läsa dem offline på datorn

  1. Öppna ditt bibliotek på datorn.
  2. Markera boken du vill ladda ned och klicka på Mer. Exportera.
  3. Ladda ned önskad filtyp och klicka på Exportera som EPUB eller Exportera som PDF. Om du väljer en EPUB-fil: Du kan läsa boken via en läsapp som iBooks eller Adobe Digital Editions.

Vad kostar Bokus Play Premium?

Bokus Play Premium En användare, obegränsad lyssning och läsning för 139 kr/mån.

Relaterade inlägg: