Vart kommer spam ifrån?

Innehållsförteckning

Vart kommer spam ifrån?

Vart kommer spam ifrån?

Spam är en grisköttskonserv från det amerikanska företaget Hormel Foods. Ungefär som corned beef, fast med gris i stället för ko. Hormel Foods har tillverkat spam sedan 1926 och har inte slutat. Numera finns det kalkonspam (nej, det har inget med dålig film att göra), lågkalorispam och spam med extra låg natriumhalt.

Vad är det spam?

Skräppost eller spam är oönskade reklamutskick, bedrägeriförsök eller utskick av datorvirus via elektroniska medier, vanligast förekommande i e-post. ... Svenska datatermgruppen rekommenderar skräppost, men accepterar även spam som låneord. För att skydda sig mot spam behöver man ett spamskydd.

Får massor av skräppost?

Hög Om du får många skräppostmeddelanden, men inte vill begränsa antalet meddelanden som visas till avsändare på listor över betrodda avsändare, markerar du det här alternativet. Du bör dock regelbundet gå igenom meddelanden som flyttats till mappen Skräppost, eftersom vissa legitima meddelanden också kan hamna där.

Var finns skräppost?

Gmail identifierar misstänkta e-postmeddelanden automatiskt och markerar dem som skräppost. E-postmeddelanden som markerats som skräppost av dig eller Gmail finns under etiketten Skräppost. Högst upp i varje meddelande finns en märkning som förklarar varför Gmail skickade det till skräppostmappen.

Varför så mycket spam?

Enligt Google blockeras exempelvis 99,9 procent av all renodlad spam i Gmail. Det som slinker igenom är ofta något annat. Det kan vara reklam från en nätbutik där du har handlat, politisk propaganda från en bekant eller mejl från ett efterhängset ex.

Relaterade inlägg: