Vilket ämne kan katalysatorn inte ta bort?

Innehållsförteckning

Vilket ämne kan katalysatorn inte ta bort?

Vilket ämne kan katalysatorn inte ta bort?

Vilket ämne i bilens avgasutsläpp renas inte av katalysatorn? Katalysatorn omvandlar ungefär 80-95 % av bilens avgasutsläpp till vatten och just koldioxid. Katalysatorn renar alltså inte avgaserna från koldioxid.

Vad är sant om en katalysator?

Katalysator gör att bilens motor inte överhettas under längre körning. Katalysator dämpar ljudet och vibrationer från motor och avgassystemet. En katalysator omvandlar dem skadliga utsläppen till ofarliga ämnen genom en kemiskt prosses, den funkar bäst när den har nått en arbetstempratur mellan 400-600°C.

Vilket påstående är sant om körfält?

Om vägen saknar linjemarkeringar är det endast ett körfält i vardera riktning. En väg måste alltid ha linjemarkeringar. Ett körfält behöver inte alltid ha linjemarkering. Om vägen är tillräckligt bred så att två fordon får plats bredvid varandra i sidled så är det två körfält på vägen.

Vad är sant om bilarnas avgaser?

En katalysator renar bilens avgaser så att mindre av de hälsoskadliga ämnena släpps ut. Mellan 80-95% av de skadliga ämnena omvandlas till koldioxid och vatten. För att katalysatorn ska fungera så behöver den nå sin arbetstemperatur, 400-600 °C. Detta leder till att utsläppen ökar om katalysatorn är kall.

Relaterade inlägg: