Vad behövs för att måla tak?

Innehållsförteckning

Vad behövs för att måla tak?

Vad behövs för att måla tak?

Förarbete innan du börjar måla taket

  • Täck golv och ev. ...
  • När du ska måla ett vanligt tak inomhus räcker det ofta med att borsta taket rent från smuts och damm. ...
  • När du målar om ett tak i kök eller badrum bör du däremot tvätta taket med målartvätt. ...
  • Använd en stålspackel och spackla igen de sprickor som finns i taket.

Måste man måla om taket?

Det finns ingen generell regel kring hur ofta taket behöver målas om. Det beror främst på om du bor hyresrätt eller äger din bostad, hur mycket smuts som når taket samt om övriga renoveringar genomförs. Här visas ett par tillfällen då taket behöver målas om.

Hur målar man ett tak inomhus?

För att slippa skarvar ska du alltid måla i ljusets riktning, det vill säga måla från fönstret och in mot mitten. Använd rikligt med färg för att slippa flammighet. Finns det flera fönster i rummet så utgår du från det som har mest ljusinsläpp. Måla hela taket vid samma tillfälle så det blir en jämn yta.

Vad behövs för att måla väggar?

– För att du ska lyckas med din målning krävs det bra och pålitliga verktyg. Du bör ha ett rollersett med en stabil bygel, medelfin roller och ett färgtråg. En 50 mm vinkelpensel till ställen där du inte kommer åt med rollern samt slippapper med kornstorlek 80-120 som funkar både till väggar och spackel.

Vilken färg tak badrum?

Tänk på taket Har du ett helkaklat badrum bör du inte måla på kaklet men det går fortfarande att förändra med färg. Att måla taket är till exempel mycket effektfullt och fint. Är väggarna vita kan det vara fint att måla taket solgult eller i en annan pigg kulör som sticker ut.

Relaterade inlägg: