Varför har man inte äggvita i urinen?

Innehållsförteckning

Varför har man inte äggvita i urinen?

Varför har man inte äggvita i urinen?

När man lämnar ett urinprov och får till svar att man har äggvita i urinen, s k mikroalbuminuri, har de kärlnystan i njuren som renar blodet från slaggprodukter påverkats och njurarna släpper igenom små mängder äggvita (albumin) ut i urinen. Detta syns när man testar det urinprov man lämnat.

Hur minskar man äggvita i urinen?

Du kan få läkemedel som sänker blodtrycket om det läcker ut protein i urinen. Läkemedlet gör att det läcker ut mindre mängder protein. Du kan ibland behöva ta läkemedel som minskar risken för blodproppar. Du kan ibland behöva ta läkemedel som sänker halterna av blodfetter om de är för höga.

Vad händer om Urinvägsinfektionen går upp i njurarna?

Vid en njurbäckeninflammation kan du ha symptom på en låg urinvägsinfektion eller blåskatarr samtidigt. Du ska alltid söka vård och behandlas med antibiotika. Om bakterierna vid en njurbäckeninflammation flödar ut i blodet kan det leda till sepsis och septisk chock.

Kan urinvägsinfektion gå upp i njurarna?

Urinvägsinfektion är en ganska vanlig sjukdom hos barn. Den orsakas av bakterier som kommit in i urinröret och urinblåsan. När bakterierna stannar där kallas det blåskatarr. Sprider sig bakterierna upp till njurarna och njurbäckenet kallas det njurbäckeninflammation.

Kan urinen vara grumlig under några dagar?

  • Grumlig urin. En grumlig urin indikerar att den innehåller fosfater som kan vara ett resultat av njursten. Om urinen är grumlig under några dagar kan detta vara ett tecken på urinvägsinfektion. Det rekommenderas därför i detta fall att du uppsöker en läkare.

Har du en brunaktig urin?

  • Brunaktig urin Om urinen har en brunaktig färg kan detta innebära att du ätit mycket bönor, rabarber eller någon typ av medicin. Om tonen är väldigt stark kan detta innebära ett problem med levern eller vätskebrist.

Vad är en klargul urin?

  • Klargul urin. Om du har en klargul färg på urinen indikerar detta en god hälsa. Denna karaktäristiska färg beror på ett pigment som kallas urobilinogen. Urin transporterar vanligtvis detta, som har spätts ut i vatten och då skapar denna gula färg som är nästan genomskinlig och som indikerar att du inte har vätskebrist.

Relaterade inlägg: