Vad kostar en Titantand?

Innehållsförteckning

Vad kostar en Titantand?

Vad kostar en Titantand?

Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Hur länge håller en tandprotes?

Över tid kan proteser lossna som följd av förändringar i din mun. Ditt tandkött krymper och ditt bett ändrar sig. I detta fall behöver du antingen en ändring av din protes eller en ny protes. Det tar normalt 6-10 år för munpartiet att ändra sig, därför bör du förvänta dig nya proteser vart 6-10 år.

Vad kostar implantat hos Folktandvården?

En implantatbehandling är dock ett omfattande ingrepp och vid större behandlingar kan kostnaden bli hög. Genom högkostnadsskyddet får du ersättning för 50 procent av kostnaden vid ett ingrepp som kostar mellan 30 kronor, och om priset överstiger 15 000 kronor får du ersättning för 85 procent av kostnaden.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

  • Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar tandvård i Sverige?

  • I Sverige är det fri prissättning på tandvård, vilket innebär att varje klinik får sätta sitt egna pris. Dock finns det en referensprislista. Partiell protes för temporärt bruk, en till tre tänder: 3445 kronor hos allmäntandvård och 3925 hos specialisttandvård.

Hur mycket kostar tandreglering hos Folktandvården?

  • Hos Folktandvården kostar tandreglering mellan 13.000:- och 26.000:- för en käke, och mellan 21.000:- och 33.000:- för två käkar. Den exakta kostnaden avgörs av hur pass komplicerad behandlingen är.

Hur mycket kostar en behandling med tandimplantat?

  • Så mycket kostar en behandling med tandimplantat. Den faktiska kostnaden (exklusive bidrag från försäkringskassan) för en behandling med tandimplantat uppgår till: 65 0 kronor i kostnad för en hel överkäke eller underkäke. 35 0 kronor i kostnad för ett delimplantat som ersätter flera förlorade tänder.

Relaterade inlägg: