Vad kostar tak till uterum?

Innehållsförteckning

Vad kostar tak till uterum?

Vad kostar tak till uterum?

Beroende på hur stort och välisolerat uterum du vill ha varierar priset. Du kan få ett uterum som är omkring tolv kvadratmeter för runt 40 000 kronor. Vill du ha ett stort uterum med hög isoleringsförmåga får du räkna med att betala omkring 150 000 kronor.

När bygga uterum?

Uterum är ett rum som kan användas från tidig vår till sen höst. Om uterummet monteras mot vägg så ska öppningen, alltså dörren mellan uterummet och huset vara möjlig att stänga och hålla samma isoleringsstandard som husets yttervägg. Vinterträdgård är ett rum som kan användas längre tid på året än ett uterum.

Vad kostar det att bygga tak på en altan?

Prisexempel 50 kvadratmeter altan: 60 000 kronor En 50 kvadratmeter stor altan i tryckimpregnerad trall, inklusive ROT-avdrag, skulle kunna kosta cirka 60 000, fördelat på: Snickerikostnad: 50 000 kronor, eller 35 000 efter ROT-avdrag.

Vilket tak till altan?

Kanalplast är det vanligaste valet för tak till uterum och sommarrum. Kanalplasten kan även användas till ett vinterbonat uterum, men det ger ännu bättre isolerförmåga att bygga ett tak med takpannor eller plåt för det ändamålet.

Hur bygger man ett isolerat uterum?

Ett uterum där du vill kunna sitta och njuta även på våren och hösten ställer högre krav på isolering och material. Här är isolering i taket väldigt viktigt. Glaspartierna bör vara isolerglas, med ett U-värde på mellan 0,9-3, beroende på dina isoleringskrav.

Relaterade inlägg: