Vad kostar det att göra om en bil till en A-traktor?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att göra om en bil till en A-traktor?

Vad kostar det att göra om en bil till en A-traktor?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Kan man göra om en vanlig bil till EPA?

I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU.

Måste man kapa en A-traktor?

Epa-traktor ska ha maximal utväxling på 10:1 mellan motor och hjul. Det vill säga, de drivande hjulen fick maximalt göra 1 varv, när motorns vevaxel gjort 10 varv, när högsta växeln är ilagd. Fråga: Får man bygga en a-traktor, utan att kapa den? Svar: Nej, tyvärr inte.

Kan man göra om en A-traktor till vanlig bil?

Det här gäller för A-traktorer A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. ... När en bil byggs om till A-traktor ska den genomgå en registreringsbesiktning för att godkännas innan den tas i trafik.

Vad är en A-traktor konvertering?

Vad innebär en A-traktor konvertering? BSRs A-traktor konvertering är en programvara som laddas in i bilens styrenhet (ECU) och stryper bilen elektroniskt till maxhastigheten 30km/h. Ytterligare modifieringar behöver göras för att bilen ska bli godkänd i en registreringsbesiktning som A-traktor.

Vad kostar en registreringsbesiktning av a-traktor?

Pris kontrollbesiktning och efterkontroll
Fordon och totalviktKontrollbesiktningEfterkontroll
Besiktning A-traktor
A-traktor (max totalvikt 3500 kg)Pris från 399 krPris från 279 kr
A-traktor 3501- kgPris från 1199 krPris från 519 kr
Besiktning fyrhjulingar registrerade som traktor b

Relaterade inlägg: