Vad kan orsaka pigmentfläckar?

Innehållsförteckning

Vad kan orsaka pigmentfläckar?

Vad kan orsaka pigmentfläckar?

Pigmentfläckarna orsakas av solens ultravioletta strålning. De bildas oftast på händernas ovansida och i ansiktet.

Hur blir man av med pigmentfläckar?

Oxidativ skada orsakar framförallt rynkor och tråkig hud, men kan också vara en faktor till mörkare fläckar på huden. C-vitamin hämmar kan också hämna produktionen av melanin i huden. Det är på så sätt som c-vitamin kan hjälpa till att förhindra och bli av med pigmentfläckar.

Hur undviker man pigmentfläckar?

Så förebygger du fläckarna Det allra bästa är att försöka att förebygga förekomsten. Solfaktor 15 året runt Fläckarna kommer nämligen oftast av solexponering och solens UVA-och UVB-strålar. Ansiktssolkräm med faktor 50 på sommaren Byt gärna ut din vanliga dagkräm mot en med solfaktor 50 på sommaren.

När försvinner pigmentfläckar?

Efter graviditeten går oftast det flesta fläckarna bort men de som är envisa kan behandlas bort med aggressiva behandlingar och krämer. Åldersfläckar - åldersfläckar eller solfläckar är olika namn på samma typ av pigmentfläckar. De områden som utsätts för mycket sol drabbas mest.

Vad bleker pigmentfläckar?

Ricinolja, grönt teextrakt, mjölk, aloe vera, citronjuice och honung kan även användas för att bleka de mörka fläckarna.

Får bruna fläckar?

Pigmentfläckar eller mörka fläckar på huden kan ha flera olika orsaker, men den vanligaste är 'hyperpigmentering'. Hyperpigmentering är när huden skapar överdrivet mycket pigment av typen 'melanin', något som leder till att huden blir mörkare och producerar bruna fläckar.

Relaterade inlägg: