Vad behövs för att spela in en podd?

Innehållsförteckning

Vad behövs för att spela in en podd?

Vad behövs för att spela in en podd?

Följande utrustning behöver du för att spela in en professionell podcast:

 • Mikrofon (helst med XLR-anslutning)
 • Ett externt ljudkort (audio interface)
 • Slutna hörlurar för inspelning.
 • Akustikbehandling mot rumsklang.
 • Dator och inspelningsprogram.

Hur lägger man ut en PODD?

Tre poddhotell för din podcast

 1. Soundcloud. Soundcloud är mest känt för att vara ett stort och väletablerat community för musiker, men här gömmer sig även smidiga verktyg för dig som är poddare. ...
 2. Libsyn. Libsyn är helt och hållet specialiserade på podcasting. ...
 3. Podbean.

Vad krävs för att tjäna pengar på en podd?

Podden kommer fortsätta att stå stark. Senaste året har poddmarknaden formligen exploderat. Antalet podcast blir fler – och fler lyssnar på podcast....I grunden kan man säga att din podd kan finansieras på tre sätt:

 1. Annonser.
 2. Betalat innehåll (lyssnarintäkter alltså)
 3. Sponsring.

Hur är en podd uppbyggd?

Generellt sett ses podd som ett ganska avslappnat medium så det är bra att tänka på när ni väljer er stil. Stilen på podden sätts inte bara av programledarna genom hur de pratar, interagerar med gäster, eller vilket innehåll ni har med.

Vad ska man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua.

Hur gör man en podcast på Spotify?

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Vad kostar det att lägga ut en podd?

Både Wordpress och Soundcloud erbjuder också möjligheten att betala för fler funktioner. Det ställe där kanske flest letar efter podcasts är i Itunes, och du bör definitivt finnas med där. Det är gratis och enkelt att lägga till sin podd, men det kan ta lite tid innan den godkänns och syns.

Vad innebär en podd?

Poddradio, poddsändning eller podcast (engelska: podcast eller podcasting) är en metod att publicera (och för lyssnaren att prenumerera på) ljudfiler via Internet. Den försvenskade kortformen podd (från engelskans pod) förekommer också, men kan även avse en bärbar apparat för uppspelning av ljudfiler från internet.

Relaterade inlägg: