Hur blir man av med silverfiskar?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med silverfiskar?

Hur blir man av med silverfiskar?

blir du av med silverfiskar:

  1. Renhållning är A och O. ...
  2. Täta springor och sprickor där silverfisken vanligtvis trivs.
  3. Låt inte böcker, papper eller kläder ligga framme på golvet under en längre tid.
  4. Håll det så torrt som möjligt i kök och badrum.

Hur vanligt är det med silverfiskar?

Silverfiskar, eller nattsmyg som den också kallas, är det skadedjur som överlägset flest hyresgäster drabbats av, visar Hem & Hyras undersökning. Mer än var fjärde svarande har någon gång upptäckt ovälkomna gäster i badrummet, skafferiet, eller på någon annan av de platser som de ljusskugga djuren trivs på.

Hur får man bort silverfiskar Husmorstips?

Utrota silverfiskar

  1. Städa badrum och kök grundligt. ...
  2. Damma och torka även av alla ytor, skafferier och bokhyllor. ...
  3. Dra en tops med röd cederträolja eller ättika längs alla springor och gömmor där de kan tänkas hålla hus. ...
  4. Se till att försöka hålla torrt och rent på de platser där de gillar att bo, som badrum och kök.

Varför får man silverfiskar i köket?

Det händer att silverfiskar kommer upp genom avlopp, men de har inte simmat genom avloppet utan snarare tvärtom. ... De platser som silverfisken föredrar är sådana med fukt och värme såsom kök, badrum eller tvättstuga - alla dessa har golvbrunn och avlopp för att man ska kunna hantera vatten - konstigare än så är det inte.

Hur snabbt förökar sig silverfiskar?

Honan lägger äggen i fuktiga skrymslen. Hon lägger bara 1-3 ägg per dag, men kan lägga 100 stycken under sitt liv. Unge och vuxen silverfisk. Efter tre till sex veckor kläcks äggen.

Kan silverfisk bitas?

Silverfisken kan uppfattas som obehaglig men är inget djur att frukta. Den sprider inga smittor, sticks inte och bits inte. Dess kost består av stärkelserik föda, som papper, hår, naglar, hudflagor och damm. Du behöver bara oroa dig för silverfiskar om du har äldre och dyra böcker eller tidningar som du är rädd om.

Har alla silverfiskar?

Det finns silverfisk i alla bostäder, företrädesvis i badrummet och andra ställen där det är fuktigt. Ser du många kan det vara ett tecken på att det är lite för fuktigt och att du därför bör undersöka var fukten kommer från.

Hur vanligt är Långsprötad silverfisk?

Långsprötad silverfisk har fram tills nu varit ett relativt okänt problem i Sverige, men våra nordiska vänner i Norge har de senaste åren plågats av långsprötad silverfisk, och nu ser det ut som att den långsprötade silverfisken har spridit sig till Sverige.

Kan man bli av med Långsprötad silverfisk?

Oavsett om det är den vanliga eller den långsprötade silverfisken du har att göra med, så gäller följande för att bli av med silverfiskar: Håll rent genom att dammsuga ofta i skrymslen och längs lister. Vädra rummet ordentligt så att fuktigheten minskar. Täta springor, sprickor och bakom lister.

Hur kommer silverfiskar?

Honan lägger äggen i fuktiga skrymslen. ... Efter tre till sex veckor kläcks äggen. Den nykläckta silverfisken ser ut som en vuxen, men är inte mer än två millimeter lång. Genom att ömsa skinn, upp till 50 gånger, växer den till under tre års tid till vuxen silverfisk.

Hur får man bort silverfiskar?

  • Hur får man bort silverfiskar Silverfiskar försvinner om man använder Rödcederolja mot silverfisk. Spraya Rödcederolja mot silverfisk i de rum du har sett silverfiskar och gärna i övriga rum också, så att silverfiskarna inte bara flyttar till ett annat rum i bostaden.

Hur gör du för att bli av med silverfisk?

  • Börja alltid bekämpning av silverfisk med en ordentlig städning av de utrymmet där du observerat silverfiskar (se nästa sektion för checklista). Rödcederolja är ett naturligt och miljövänligt sätt att bli av med silverfiskar. Applicera eller spreja oljan vid golvlister, sprickor i golv och mellan skikt, samt i badrum och kök.

Vad är en långsprötad silverfisk?

  • Vanlig silverfisk är mindre än långsprötad silverfisk, ca. 10-12 mm lång, medan långsprötad silverfisk är nästan dubbelt så stor, mer än 20 mm. Den långsprötade silverfisken känns också igen (precis som namnet antyder) på längre spröt, både dem vid huvudet men mer markant de långa så kallade analspröten.

Relaterade inlägg: