Vad kostar måla plåttak?

Innehållsförteckning

Vad kostar måla plåttak?

Vad kostar måla plåttak?

Kostnaden för tak- och väggmålning varierar med underlag, område m.m. Jämför ca 100 kvm förzinkad obelagd plåt kostar ca 380:-/kvm monterad med förzinkad fabrikslackerad plåt kostar ca 435:-/kvm monterad. En merkostnad på 55:-/kvm.

Kan man måla om plåttak?

Till skillnad från många andra färger får Selders linoljefärg bra grepp i plåt, metall och förzinkade material och lämpar sig därför utmärkt för målning av plåttak. Så länge du gör ett bra grundarbete och underhåller behandlingen får du ett vackert resultat som håller år ut och år in!

Vad kostar det att måla taket?

Betongpannan bleknar efter hand och förlorar sin estetik efter 15–20 år beroende på ytbehandling, i det läget vara lämpligt med en målning av taket för att återfå ytbehandlingen av takpannorna. Pris: Ca 625 kr/kvm – (S:t Eriks Modo Bas/Plus, Benders Palema/Candor, Monier Elegant/Protector).

Vad kostar det att få taket målat?

invändig målning pris Nedan hittar du en pristabell över olika målningsverk. Till exempel, färgning av ditt tak (30 m2) kostar ca 6500 SEK inklusive materialet.

Kan man måla plåttak på hösten?

Om du har ett yttertak av plåt måste det målas om med jämna mellanrum. Visserligen tar det tid för takplåt att rosta igenom, men underhålls inte taket på rätt sätt kan du ändå få läckage vid svaga punkter och bli tvungen att lägga om plåttaket. Den bästa tiden för ommålning är på våren när luften är torr.

Hur ofta måla om plåttak?

I praktiken målades kanske om vart åttonde till tionde år. Idag dröjer det ofta så länge med bättringsmålning att taken hinner börja rosta. När ett gammalt plåttak bättringsmålas bör samma färgtyp som den befintliga användas.

Hur målas ett gammalt plåttak?

  • Målning av ett gammalt plåttak. Om du har ett yttertak av plåt måste det målas om med jämna mellanrum. Visserligen tar det tid för takplåt att rosta igenom, men underhålls inte taket på rätt sätt kan du ändå få läckage vid svaga punkter och bli tvungen att lägga om plåttaket.

Hur mycket kostar det att lägga plåttak?

  • Vi ser att genomsnittspriset för att lägga plåttak ligger på cirka 1.800 kronor per kvadratmeter. Summan inkluderar samtliga kostnader för arbete och material. Vi ser också att vissa enklare takbyten hamnar så lågt som på 1.300 kr/m2, och att de mer komplicerade kan komma upp till 3.000 kr/m2.

Hur mycket tid tar det för att måla om takplåt?

  • Om du har ett yttertak av plåt måste det målas om med jämna mellanrum. Visserligen tar det tid för takplåt att rosta igenom, men underhålls inte taket på rätt sätt kan du ändå få läckage vid svaga punkter och bli tvungen att lägga om plåttaket. Den bästa tiden för ommålning är på våren när luften är torr.

Relaterade inlägg: