Hur lång tid tar det att installera en luft vatten värmepump?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att installera en luft vatten värmepump?

Hur lång tid tar det att installera en luft vatten värmepump?

Självklart bör installatören även ta sig tid att visa dig hur systemet fungerar och ge dig nyttiga instruktioner, så du vet hur du skall hantera din luft/vattenvärmepump. En luft/vatteninstallation är ett lite större projekt, så räkna med att installationen tar en till två dagar.

Vad kostar IVT luft vatten?

Luft/vattenvärmepump Förutom själva värmepumpen läggs kostnaden för installation och driftsättning till. Det gör att det totala priset landar mellan 000 kronor efter ROT.

Hur mycket kostar Luft Luft?

Högre SCOP och effekt medför en högre kostnad
TypUngefärliga priserUngefärliga besparingar i %
Luft-vattenvärmepump 000 krUpp till 60 %
Frånluftsvärmepump 000 kr40-60 %
Jordvärme1 000 krUpp till 70 %
Bergvärme1 000 krUpp till 80 %

Hur mycket kostar en luft/vattenvärmepump?

  • Det är därför det inte går att presentera ett ”fast pris” för en luft/vatten-värmepump. För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan 75 0 000 kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump.

Vilka är aktuella priser på värmepumpen?

  • Aktuella priser hittar du på respektive värmepumps produktsida under fliken ”Fakta & priser”. Förutom själva värmepumpen läggs kostnaden för installation och driftsättning till. Det gör att det totala priset landar mellan 000 kronor efter ROT. Läs mer om ROT-avdrag samt ev. finansieringslösning här.

Hur mycket kostar En bergvärmepump?

  • Aktuella priser hittar du på respektive värmepumps produktsida under fliken ”Fakta & priser”. Förutom kostnaden för själva bergvärmepumpen tillkommer borrning, installation och driftsättning. Det gör att slutpriset hamnar någonstans mellan 105 000-195 000 kronor efter ROT. Läs mer om ROT-avdrag samt ev. finansieringslösning här.

Relaterade inlägg: