Hur mycket kostar det att putsa en ring?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att putsa en ring?

Hur mycket kostar det att putsa en ring?

Guld Sverige Ateljé
BeskrivningPris GuldPris Vitguld
ÖVRIG ARBETE AV RINGAR
Putsning och polering650kr1200kr
Polering och rodiering600kr
Bortning av gravyr inre gravyr350kr1200kr

Hur putsar man ringar?

Enklast är det då att lägga dem i en liten skål med hett vatten och några droppar Yes handdiskmedel. Efter ca 10 minuter så kan du ta och borsta rent med en mjuk tandborste. På ringar så ska du borsta rent smuts under stenarna. Obs – om en stens infattning är sliten så kan stenen lossna i samband med rengöring.

Kan man putsa vitguld själv?

Lägg ringen i en kopp med varmt vatten från kranen och några droppar YES dikmedel. Ta sedan en tandborste och borsta rent. Skölj av ringen.

Kan man förstora en alliansring?

Vid inlämningen av ringen så mäter vi noggrant vilken storlek ringen skall ändras till. Det går lika bra att öka storleken som att minska den. Vi sågar därefter upp ringen och sätter i eller tar bort så mycket som behövs för att få korrekt storlek. ... Om ringen ökas i storlek kan det behöva kompletteras med stenar.

Hur mycket guld behövs för att göra en ring?

För att göra ett nytt smycke som t. ex väger 8 gram så behöver vi 8,8 gram, då vi räknar en avgång på ca 10 % (filning, slipning och putsning). I grova drag så blir priset hälften om du har eget guld. Vi omarbetar endast 18 k rött guld, 20 k och 23 k guld.

Relaterade inlägg: