Vad kostar det att tvätta ett tak?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att tvätta ett tak?

Vad kostar det att tvätta ett tak?

Taktvätt Standardtvätt = 10000 kr inklusive moms med ROT-avdrag. Taket tvättas rent från smuts, alger, lav och mossa. Vi rensar hängrännor och städar efter taktvätten. Priset gäller upp till 250 m2 på tak som inte är brantare än 30 grader.

Kan man tvätta takpannor?

Vi rekommenderar att rengöra taket noggrant med en professionell algrengöring som Tergents Tercol. Tercol tar effektivt bort alger, mögel, smuts och påväxt från alla typer av tak, exempelvis tegel-, betong- eller plåttak. Tercol missfärgar inte underlaget eller etsar glasrutor.

Är det värt att tvätta taket?

Betongpannor bleknar efter hand och förlorar ytskikt och estetik efter 15–20 år. I det läget kan det vara lämpligt med en målning av taket för att återfå ytbehandlingen av takpannorna. ... – Att måla eller tvätta takpannor är en klok investering om det görs i syfte att höja det estetiska värdet.

Kan man tvätta Betongpannor med högtryck?

När rengöring och kembehandling mot påväxt nu utförs, kan inte påväxten längre skada förseglingen. I detta fall ska taket absolut inte tvättas med högtryckstvätt. ... Förseglingen på takpannan skadas med högtryckstvätt och den blir mer ömtålig och mottaglig för alger, mossa och lav.

När ska man behandla taket?

Efter att du har fått ner mossan kan du använda en takränneskopa för att ta upp mossan och frakta bort. Underarbetet tar bort mossan, men hindrar inte påväxten. För det behöver du behandla taket med ett mossförebyggande medel som gör att det dröjer innan du behöver göra om ditt arbete.

Relaterade inlägg: