Vilka blommor är vackrast i soligt läge?

Innehållsförteckning

Vilka blommor är vackrast i soligt läge?

Vilka blommor är vackrast i soligt läge?

Perenner sol – 7 sorter som trivs i soliga lägen

  • Stäppsalvia. Stäppsalvian är väldigt populär i våra trädgårdar och offentliga planteringar. ...
  • Trädgårdsriddarsporre Galahard. ...
  • Stjärnflocka. ...
  • Lammöron. ...
  • Kärleksört. ...
  • Kantnepeta. ...
  • Rudbeckia.

Vilken Stäppsalvia?

Stäppsalvia är en kryddoftande solälskare med intensivt blåvioletta eller lilarosa blomspiror. De lyser som skimrande smycken i trädgården, och lockar både fjärilar och bin. Den lättodlade stäppsalvian har utsetts till Årets Perenn 1997. Stäppsalvia är en sinnenas växt.

Hur vattnar man Svärmorstunga?

Det värsta du kan göra med din svärmors tunga är att vattna den för mycket. Vattna den gärna rejält, men mycket sällan. Låt den torka ut ordentligt mellan vattningarna.

Vad passar med Lammöron?

Stjärnklocka, Campanula poscharskyana, som syns på bilden med lammöron, brukar säljas som ampel- eller krukväxt i alla butiker. Ute i trädgården blir den långlivad och bildar snart långa rankor som flätas ihop till täta blå mattor eller skyar. En ypperlig marktäckare, dessutom vintergrön, som vi borde se mera av.

Vad är soligt läge?

halva dagen i sol och sedan i skugga. Soligt menas med att den största delen av dagen ligger soligt.

Vilka växter trivs i skugga?

Marktäckare för skugga är lätta att odla och sprider sig gärna. Några bra marktäckare för skugga är hasselört, lungört, murgröna, skuggröna, vintergröna, nävor, funkior och daggkåpa. Funkior blommar ofta med ljuslila blommor, men de finns även med vita blommor. De är verkligen en tillgång i en skuggrabatt.

Är stäppsalvia perenn?

Stäppsalvia är perenn och översållas med mängder av små blommor som sitter samlade i axlika blomställningar. De gröna, lätt duniga bladen är vackert lansettformade. Det finns en mängd olika sorter av stäppsalvia att välja bland och blomfärgen kan vara vit, rosa eller nyanser av blått och lila.

Hur sköta stäppsalvia?

Vattna ordentligt under etableringsåret, men jorden ska torka upp mellan vattningarna. Sen kan salvior tåla små perioder av torka, men mår givetvis bäst av en jämn bevattning. Klipper man ner stäppsalvia och skogssalvia direkt efter första blomningen, kommer en ny frisk grönska och blomning framåt sensommaren.

Hur vattnar man Garderobsblomma?

Zamiakallan vill inte heller ha för mycket vatten, så det är bra att låta den torka ut mellan vattningarna eftersom att den redan har vatten lagrat i rötterna. När du vattnar den på regelbunden basis så är det också bra att låta den få lite extra näring.

Hur stor kruka behöver svärmorstunga?

Plantera svärmorstunga – så gör du När du planterar om så se till att plantera om den i en inte alltför stor kruka då den gillar att stå trångt. Rötterna är inte så svåra att sära på – se bara till att plantera om den i samma höjd som i den tidigare krukan, berättar Elisabeth Des Carlborg.

Relaterade inlägg: