Kan jobba i butik?

Innehållsförteckning

Kan jobba i butik?

Kan jobba i butik?

Att arbeta som butiksbiträde innebär att du har en säljande roll. Som butiksbiträde i butik eller varuhus kan du sälja många olika varor, från nyskördade grönsaker till avancerad elektronik. ... Det gäller att alltid bemöta kunderna väl, plocka, städa, prismärka och se till att varor exponeras på ett attraktivt sätt.

Varför är det bra att jobba i butik?

Att börja jobba i butik är ofta ett bra första steg inom ett företag. ... Även ifall du inte planerar att göra karriär inom en butik så kommer du få viktig erfarenhet och utveckla egenskaper som ansvarstagande och kommunikation. Egenskaper som är viktiga inom de allra flesta jobb du kommer stöta på i framtiden.

Vad gör en säljare i butik?

I rollen som butikssäljare är arbetsuppgifterna väldigt skiftande och du utför allt från kassajobb, uppackning, sortering, prismärkning till påfyllning av varor. Under utbildningen lär du dig också marknadsföring, branschkunskap, försäljning och affärsutveckling.

Vad är en butikssäljare?

En butikssäljare säljer dagligvaror och sällanköpsvaror i affärer, livsmedelshallar, varuhus, stormarknader och andra försäljningsställen. Arbetsuppgifterna sträcker sig från att beställa, packa upp, prismärka och fylla på varor, till att informera om och sälja produkterna, samt ge råd om användning och skötsel.

Vad ska man säga när man söker jobb i butik?

Skriv först ner en lista på företag som du skulle vilja jobba hos. Ring sedan upp och säg: ”Jag tycker att projektet X ni jobbar med låter jätteintressant (eller något annat som väckt nyfikenhet). Kan du tänka dig att träffas över en lunch och berätta mer om det?

Hur mycket tjänar en säljare i butik?

Vad tjänar man som butikssäljare? En medellön för butikssäljare brukar ligga på 29650 kr.

Vad tjänar man att jobba i butik?

25 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att bli säljare?

För att bli säljare är det oftast ett krav med genomförd gymnasieutbildning. Ett bra val att läsa på gymnasiet om du vill jobba som säljare är Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service. Även Ekonomiprogrammet och International Baccalaureate är bra val program.

Vilken bransch tillhör butikssäljare?

Som säljare är du ofta en del av ett arbetslag, där alla tillsammans har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna. En person är ofta ansvarig för en varugrupp och ser till att allt som gäller till exempel grönsaker, mejerivaror, sportartiklar eller damkläder är i ordning.

Varför jobba som butikssäljare?

Ansvarsområden och fördelar med yrket Många butikssäljare tycker om sitt arbete eftersom det är socialt, man träffar många människor. Arbetar man för en större kedjorna kan möjligheten att få jobb på nya och intressanta platser vara väldigt god. I regel har man även vissa karriärmöjligheter som försäljare i butik.

Relaterade inlägg: