Vad kostar medlemskap i Almega?

Innehållsförteckning

Vad kostar medlemskap i Almega?

Vad kostar medlemskap i Almega?

En grundavgift på 3.000 kr/år. En rörlig del som räknas ut utifrån företagets samlade årslönesumma. En avgift till Svensk Näringsliv (som Almega är en del av) Vissa förbund har en avgift gällande branschverksamhet, som tillkommer.

Vad gör arbetsgivarorganisationen?

Genom arbetsgivarorganisationer kan du som arbetsgivare få stöd och hjälp i olika frågor som rör arbetsmarknaden. En arbetsgivarorganisation är arbetsgivarnas motsvarighet till facket. Syftet med arbetsgivarorganisationer är att arbetsgivarna går samman och organiserar sig för att möta de krav som fackförbunden har.

Varför teckna hängavtal?

Ett hängavtal betyder att en arbetsgivare har slutit kollektivavtal direkt med ett fackförbund istället för genom att teckna kollektivavtal med den arbetsgivarorganisation som förhandlar avtalet för arbetsgivarnas räkning. Hängavtal innebär samma åtaganden som kollektivavtal men blir dyrare och krångligare.

Vad gör en bransch och arbetsgivarorganisation?

En branschorganisation är en intresseförening för företag i en viss bransch. En arbetsgivarorganisation är en organisation där olika arbetsgivare går samman för att företräda sina intressen gentemot arbetstagarna. ... Fastigo samarbetar med olika branschorganisationer till exempel Fastighetsägarna och SABO.

Relaterade inlägg: