Vad beror inkontinens på?

Innehållsförteckning

Vad beror inkontinens på?

Vad beror inkontinens på?

Orsaker till överaktiv blåsa och trängningsinkontinens är bland annat ålder, neurologiska sjukdomar eller skador, UVI (urinvägsinfektion), läkemedel, prostataförstoring hos män och förstoppning.

Hur behandlar män urinträngningar?

De läkemedel som är godkända för behandling av trängningsinkontinens/överaktiv blåsa i Sverige är: darifenacin, fesoterodin, oxybutynin, solifenacin, tolterodin (antikolinerga läkemedel) och mirabegron (beta-3-agonist).

Vad beror Urinstämma på?

Urinretention definieras som oförmågan att helt eller delvis tömma blåsan. Du kanske inte kan börja urinera, eller om du kan börja, så kan du inte tömma blåsan helt.

Vad räknas som urinläckage?

Inkontinens är när man inte kan kontrollera sin urin eller avföring och får besvär av ett ofrivilligt läckage. Inkontinens är inte en neurologisk sjukdom i sig men kan vara en följd av en neurologisk sjukdom eller skada.

Vilka hjälpmedel kan man få vid inkontinens?

Vad finns det för hjälpmedel? Vid inkontinens behöver man ett skydd som suger upp urinen. Om du bara känner av problemen vid enstaka tillfällen, till exempel när du motionerar kan du prova med Apoliva ultratunn binda vid små urinläckage eller Tena Lady. De är båda tunna och absorberar mycket.

Relaterade inlägg: