Vilken behandling är viktigast vid svårt akut skov av Crohns sjukdom?

Innehållsförteckning

Vilken behandling är viktigast vid svårt akut skov av Crohns sjukdom?

Vilken behandling är viktigast vid svårt akut skov av Crohns sjukdom?

Läkemedel med antibiotika lindrar symtom Vissa typer av antibiotika kan ha effekt på de symtom som Crohns sjukdom kan ge. Det gäller framför allt om du har fistlar. Antibiotika påverkar inte inflammationen i tarmen.

Vad beror inflammation i tarmen på?

Crohns sjukdom och ulcerös kolit tillsammans med mikroskopisk colit kallas gemensamt för inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). IBD är en långvarig sjukdom som ger upphov till inflammation i tunn- och/eller tjocktarmen. Ibland kan sjukdomen vara vilande och ibland aktiv. När sjukdomen är aktiv kallar vi det för ett skov.

Vad ska man äta när man har inflammation i tarmen?

Kosten kallas för specifik kolhydratsdiet (SCD)och går ut på att spannmål, mjölk, socker (utom honung) och raffinerade livsmedel utesluts. Istället läggs fokus på naturlig och näringstät mat med mycket grönsaker, bär, nötter och frukt och kött av god kvalitet.

Hur länge håller ett skov i sig?

Ett skov är en akut inflammation någonstans i centrala nervsystemet som ger en akut försämring av någon funktion i kroppen. För att det ska räknas som ett skov ska det vara i minst 24 timmar. En del skov kan sitta i över ett halvår.

Relaterade inlägg: