Hur använda handdukstork?

Innehållsförteckning

Hur använda handdukstork?

Hur använda handdukstork?

Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. På så sätt kan man få en handdukstork som vid behov är oberoende av ditt vattenburna värmesystem.

Vilken elpatron till handdukstork?

En handdukstork på el går helt på elektricitet genom att den kopplas in med hjälp av ström. Handdukstorken med elpatron har, istället för en direktanslutning till elnätet, en elpatron som driver torken. ... Saknar du helt vattenburen uppvärmning i bostaden kan du använda elpatronen året runt.

Vilken effekt på handdukstork?

Handdukstorkens effekt finns angiven var för sig. Effekten är beroende av temperaturerna i värmesystemet (vattenburna modeller) och av elpatronens effekt. Elpatronens effekt varierar mellan W beroende på om man skall använda handdukstorken som tork eller delvis som värmande element.

Hur stor handdukstork behövs?

Vi rekommenderar 50-80W/m2 beroende på omständigheterna, ex om badrummet är i källaren, vetter mot en yttervägg, har stora fönster eller på annat sätt är dåligt isolerat. Det gör att en högre effekt kan behövas. ... Tänk också på att om det hänger handdukar på handdukstorken så minskar uppvärmningseffekten i badrummet.

Varför handdukstork?

En handdukstork är ett bra sätt att hålla handdukarna varma och fräscha mellan tvättarna. Genom att låta handdukarna torka ordentligt efter användning undgår du dålig lukt och behöver inte tvätta lika ofta – vilket är bra både för miljön och livslängden på handdukarna.

Kan man använda handdukstork som element?

Värmen i ditt badrum behöver inte komma ifrån ett element. Det går nämligen att ersätta badrummets element med en handdukstork, så länge den är i rätt storlek. Handdukstorkar kan vara lika effektiva värmekällor som element, men är mer funktionella och ofta mycket snyggare.

Måste man ha elpatron till handdukstork?

– Den största fördelen med en handdukstork som går på el är att den funkar i alla badrum och att den är varm året om. ... Den stora fördelen med en vattenburen handdukstork är att den ersätter ett element i badrummet. Nackdelen är att den kräver en elpatron om handdukarna ska vara varma även på sommaren.

Hur många watt på handdukstork?

Energispartips i badrummet
Apparater i badrummetEffekt
Rakapparat/hårtrimmer4-8 W
Handdukstork20-50 W
Plattång100 W
Golvvärme80-100 W/kvm

Vilken typ av handdukstork drar minst el?

Golvvärme och handdukstorken Se till att den är av när du inte använder den då en handdukstork som står på dygnet runt kan kosta flera hundra kronor per år. Välj en vattenburen handdukstork om möjligt då dessa drar mindre el.

Hur hänga handdukar på handdukstork?

Slutligen ett litet tips! Låt handduken hänga fritt så att luftcirkulationen kommer åt att torka handduken. Det är inte handdukstorkens värme i sig utan den varma luften som cirkulerar som torkar handduken.

Relaterade inlägg: