Vad betyder siffrorna på foundation?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna på foundation?

Vad betyder siffrorna på foundation?

Utbudet av nyanser på foundations är vanligtvis markerade med siffror. De lägre siffrorna i intervallet hänvisar vanligtvis till ljusa nyanser, medan högre siffror är mörkare nyanser. Ofta är siffrorna markerade med noll och ett lämpliga för mycket ljusa hudtoner.

Vad har man för underton?

Varm underton är ofta gyllene, lite mer gulaktig eller med spår av persika. Personer med varm underton har lätt för att bli bruna och bränner sig sällan. Kall hudton har en nyans av rosa och blått och har lättare för att bränna sig. Neutral hudton innebär att din hud har en blandning av kalla och varma toner.

Hur vet man hudens underton?

Undertonen på din hud är den färg som lyser igenom det översta hudlagret. Du kan oftast se den på upphöjda delar av ansiktet, så som i pannan, på kindbenen och hakan. Det går även att se på halsen och käken.

Hur vet man vilken färg man ska ha på foundation?

Din foundation ska ha samma färg som din egen hudton, och är till för att jämna ut färgen i ditt ansikte och hjälpa med att dölja skavanker. Olika produkter har även olika täckningsgrad - mängden täckning väljer du utifrån hur stort behov du har utav att jämna ut/dölja ojämnheter.

Vad betyder bokstäverna på foundation?

Den första siffran visar nyansens intensitetsnivå. Vi rangordnar dem från 1 (ljusast) till 6 (mörkast). Bokstäverna indikerar underton. "C" innebär kall/rosa, "W" innebär varm/gul och "N" är neutral (ingen dominerande underton).

Vilken färg på CAIA foundation?

Med en kall underton bör du använda en foundation som lutar åt en rosa nyans, medan en gulare foundation passar till en varm underton. Skaka flaskan noga innan applicering. A och O för en fin bas är en bra hudvårdsrutin och primer.

Vilken färg på CAIA?

Med en kall underton bör du använda en foundation som lutar åt en rosa nyans, medan en gulare foundation passar till en varm underton. Skaka flaskan noga innan applicering.

Vad är olivfärgad hy?

En olivfärgad hudton har en gul underton som går åt det gröna hållet. Många med denna hudton har lätt att få mörka ringar under ögonen men har en naturlig fräsch och fin lyster i sin hy.

Hur vet jag vilken färg jag passar i?

Fastän också ögonfärgen och hårfärgen spelar roll, så kan man genom att titta på sin hudton lista ut vilka färger som passar bäst. Generellt sett passar du bättre i varma nyanser med gul underton ifall din hudton är varm, medan om din hudton är kall så passar du bättre i kalla nyanser med blå underton.

Vilken färg ska jag ha på min foundation CAIA?

Med en kall underton bör du använda en foundation som lutar åt en rosa nyans, medan en gulare foundation passar till en varm underton. Tips! Ta fram ett vitt klädesplagg och håll upp bredvid ditt ansikte i dagsljus. Om din hud går åt rosa har du en kall underton, med en varm underton lutar din hudton mer åt gult.

Relaterade inlägg: