Vad är ITIL 4?

Innehållsförteckning

Vad är ITIL 4?

Vad är ITIL 4?

Vad består då ITIL av? Som ramverk har IT Service Management enligt ITIL 4 strukturerats med två nyckelkompontenter. Service Value System och The Four Dimensions Model. ITILs Service Value System (SVS) representerar samspelet mellan komponenter och aktiviteter i en organisation för att skapa värdefulla IT-leveranser.

Vilka är ITIL processerna?

ITIL betyder Information Technology Infrastructure Library. ITIL är en uppsättning bästa praxisprocesser för att leverera IT-tjänster till organisationens kunder. ITIL har sin grund i IT-världen, men dess principer kan enkelt användas utanför det, inom exempelvis Faciliteter eller HR-avdelningar.

När kom ITIL?

ITIL kom till på 80-talet i Storbritannien och har idag växt till att bli ett av världens mest använda ramverk för IT-leveranser. 2019 genomförde man stora förändringar i ramverket som nu är högaktuellt då man byggt in komponenterna Lean, Agile och DevOps.

Vad menas med Service Management?

Service management är ett avgörande konkurrensmedel som hanterar hur en organisation eller ett företag sköter en tjänst för att ge bästa möjliga service. Netgain har expertkunskapen som framtagning och hantering av tjänsteleveranser och hjälper dig gärna ta fram en optimal lösning.

Vad gör en service Delivery Manager?

Bibehåller en kontinuerlig kundrelation, övervakar affärsstrategier, säkerställer att produktionen utförs effektivt och uppnår fastställda kvalitetsnivåer. I den här rollen ligger stort fokus på att driva förbättringsarbete i relation till kund, IT-avdelningen, leverantörer och ledningen.

Vad är ITIL wiki?

Information Technology Infrastructure Library[redigera | redigera wikitext] Information Technology Infrastructure Library (ITIL) är en samling principer för hantering av IT-tjänster, där fokus ligger på att leverera IT-tjänster med hög kvalitet till ett rimligt pris.

Relaterade inlägg: