Vad är Kemoradioterapi?

Innehållsförteckning

Vad är Kemoradioterapi?

Vad är Kemoradioterapi?

Kemoradioterapi kan antingen ges som enda behandling för att bota cancern eller kombinerat med operation, så att den allt ef- ter cancertyp ges före eller efter operationen.

Vad är Steroidtest?

Steroidtest Vid misstänkt astma trots negativt reversibilitetstest ges inhalationssteroid i hög dos, exv budesonid (Pulmicort) 0,8-1,6 mg/d eller flutikason (Flutide) 0,5-1,0 mg/d i ca 3 månader, alternativt 25-30 mg prednisolon dagligen i 2-3 veckor. PEF mäts kontinuerligt under tiden.

Vad betyder sympatomimetika?

Det är en grupp antidepressiva läkemedel som hämmar återupptaget av signalsubstanserna serotonin och noradrenalin i vissa synapser i centrala nervsystemet.

Vad är första linjens behandling?

Verksamheter som tar emot barn och unga som visar tidiga tecken på psykiska besvär och lindriga psykiatriska tillstånd oavsett orsak – kallar vi för första linjen.

Vad menas med svårbehandlad astma?

– Det är människor som haft en mycket dålig livskvalitet med många akuta försämringar. De har inte blivit hjälpta av vanlig astmabehandling och en del har till och med fått kontinuerlig behandling med kortison i form av tabletter och även injektioner, trots att dessa har svåra biverkningar.

Relaterade inlägg: