Vad är Lasyrfärg?

Innehållsförteckning

Vad är Lasyrfärg?

Vad är Lasyrfärg?

En laserande färg är en färg med låg pigmenthalt. Den blir därmed genomsynlig och har ringa täckförmåga. Laseringen av trä tillåter träets ådring att förbli mer eller mindre synlig beroende på kulör och pigmentmängd, som kan variera avsevärt. Bindemedlet i en lasyr kan vara linolja, alkyd eller akrylatlatex.

Vad används lasyr till?

En lasyrfärg används som skydd och som färgsättning på fasader där träets ådring och struktur ska framträda. Den kan användas både på vanliga träfasader och på timmerhus. Eftersom ådringen i träet och träets struktur framträder tydligt, blir huset naturligt färglagt och behåller den äkta träkänslan.

Vad är skillnaden mellan akrylfärg och bets?

När det kommer till resultat så är det mer lyster och djup i oljefärg och man brukar säga att akryl ger en klarare färg. Med oljefärg är det lättare jobba med olika lager och du kan även blanda färger direkt på själva duken eller torka bort färg med en trasa, vilket gör det lättare att justera fel.

Varför Täcklasyr?

Täcklasyren ger en yta som skyddar mot yttre påfrestningar samtidigt som den framhäver träets vackra struktur. Perfekt Täcklasyr är bra på många sätt, den är bland annat lättstruken, har god inträngning och vidhäftning samt skyddar mot vattenupptagning, kulörförändring och kritning.

Relaterade inlägg: