Vilken färg på gardiner till grå väggar?

Innehållsförteckning

Vilken färg på gardiner till grå väggar?

Vilken färg på gardiner till grå väggar?

Vad du nu ska göra är att ”plocka upp” dessa kulörer, och antingen matcha dem med kompletterande kulörer eller sådana som går ton-i -ton. Exempel: Din soffa eller dina väggar är grå, så du tar upp det gråa genom att även välja grå gardiner. Eller också väljer du en kulör som kompletterar det grå, som till exempel rosa.

Vilken färg ska man ha på gardiner?

Det finns inget universellt svar på vilken färg som är den bästa gardinfärgen. Hur vi reagerar på färger är väldigt individuellt och det finns ingen färg som garanterar välbefinnande för alla.

Hur väljer jag färg på gardiner?

Ljusa, färgglada eller mönstrade gardiner Välj gärna neutrala färger på dina gardiner som går i ton med rummets övriga färger. Välj till exempel en färg som är två eller tre toner mörkare än din vägg. Var försiktig med mönster – gardinen ska hjälpa till att skapa en helhet men inte vara i fokus.

Vilken färg passar till mörkgrå?

Färger som passar med grått Vill du ha en avslappnad, lugn och harmonisk atmosfär kan du kombinera med blå, lila, gröna eller bruna toner. Vill du ha ett rum som andas mer energi och kreativitet kan du gå mot den röd-gula delen av färgspektrat. Här kommer några kombinationer att låta dig inspireras av.

Kan man ha beige matta till grå soffa?

Har du en ljusgrå soffa, så väljer du vanligtvis inte en ljusgrå matta. Istället väljer du kanske en annan färg, eller om du vill ha en grå matta så väljer du en mörkare grå nyans i mattan än den i soffan. Många väljer en matta i grått, vitt, svart eller beige till sin grå soffa.

Relaterade inlägg: