Varför byggdes Kinda kanal?

Innehållsförteckning

Varför byggdes Kinda kanal?

Varför byggdes Kinda kanal?

Ända sedan 1871 har Kinda kanal varit en viktig och vacker väg genom hjärtat av Östergötland. ... Redan på 1750-talet planerades det för en kanal i Stångån. Fördelarna var många. I den skogsrika Kindabygden fanns det byggmaterial, beck, tjära och ved som med båt skulle kunna fraktas till slättbygden.

Hur lång är Kinda kanal?

Kinda Kanal - 8 mil av naturupplevelser. Kinda Kanal i sin helhet imponerar med sina 8 mil av naturupplevelser och slingrar sig fram genom vida slätter i norr till den natursköna skogsbygden i söder.

Var börjar Kinda kanal?

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden Linköping i norr till orterna Horn och Hycklinge i söder.

Var börjar Stångån?

Norr om Svinhult och Råssjön i Ydre kommun i södra Östergötland börjar Stångån sin resa mot Linköping, Roxen och slättlandet.

När öppnar Kinda kanal?

Lågsäsong hela Kinda kanal Start kl. 9 vid Nykvarns sluss för uppströms slussning och vid Brokinds sluss för nedströms slussning. Konvoj för hela sträckan beräknas avslutas ca kl. 17.

Var börjar Svartån?

Svartån är en å i som sträcker sig från Ormaryd i norra Småland till utloppet i sjön Roxen i Östergötland. Svartån rinner via sjön Sommen och fortsätter genom Boxholm, Strålsnäs, Mjölby och förbi Sya, varefter den rinner ut på östgötaslätten och slutligen mynnar ut i Roxen.

Relaterade inlägg: