Vad passar med hosta?

Innehållsförteckning

Vad passar med hosta?

Vad passar med hosta?

Hostorna passar bra att kombinera med gräs (långsmala blad) och mörkbladiga växter. Här är det Calamagrostis 'Karl Foerster' och Rödbladig smällspirea 'Diabolo'. (Bakom skymtar ett älggräs som blommor rosa och en itoh-buskpion).

Är funkia perenn?

Tacksam perenn med stora, blådaggiga blad och vita blomklockor på höga stänglar. Utmärkt för trädgårdens lite skuggigare platser. Härdig perenn som får vackert, grönt bladverk med gulvit kant.

Kan man äta funkia?

Alla delar på funkian är ätliga. Späda blad, skott, blomstjälkar och blommor kan ätas råa. Blommorna är goda och dekorativa i en sallad. Blomstjälkar med knoppar är krispiga och kan tillagas på samma sätt som skotten.

Hur hög blir en hosta?

Storlekar finns för alla behov, från minihostas som endast blir 5 cm höga till storväxta sorter på över metern. Hostans ståtliga blomstänglar reser sig över bladverket i färger från vitt till djupt lila under senare delen av sommaren.

Hur ser funkia ut på vintern?

Funkia går bra att odla i kruka De flesta funkior trivs utmärkt i kruka, men bladen kan bli lite mindre än på friland. I kruka blir kravet på vattning och näring större. Är krukan frosttålig går det jättebra att övervintra funkia utomhus i södra Sverige. De bör omplanteras och få ny jord vart annat år.

Hur stor blir en funkia?

Funkia, Hosta 'Sum and Substance' har stora läderartade blad som tål betydligt mer sol än de flesta andra funkior. Många tycker till och med att den blir vackrast i sol. Står den skuggigt så blir bladen gröngula, medan de i solen blir guldgula. Den kan bli 80 cm hög.

Kan man ha funkia inomhus?

Plantera i kruka Perfekt för dig med balkong! Plantorna kan övervintra utomhus i en frosttålig kruka. Ställ den på en skyddad plats, gärna i ett buskage där den kan övervintra ostört. Ett alternativ är att du kan ställa dem på en sval plats under vinterhalvåret inomhus.

Kan man äta Taklök?

Taklöken – din vän i vinter. Man kan se en likhet med kronärtskocka och kanske vitlök, men den här löken är inte ätlig. Taklöken, Sempervivum, tillhör fetbladsväxterna, Crassulaceae, och är en perenn med täta rosetter av köttiga blad. Taklöken härstammar från bergsområdena i Centraleuropa, med 40–50 arter.

Relaterade inlägg: