Vilken faktor har störst påverkan när vi skapar vår identitet?

Innehållsförteckning

Vilken faktor har störst påverkan när vi skapar vår identitet?

Vilken faktor har störst påverkan när vi skapar vår identitet?

En persons uppväxt påverkar dennes identitet väldigt mycket. ... Men även andra saker som det samhälle vi lever i, samhällsekonomin och den tekniska utvecklingen påverkar vilken identitet vi får. Samhällets ekonomi kan påverka den delen av identiteten som talar om för andra vad vi är.

Vilka olika viktiga delar kan en identitet bestå av?

Vissa delar av identiteten är självklara och statiska medan andra är mer föränderliga eller vid något tillfälle i livet ska ”erövras”. Exempel på medfödd identitet kan vara hudfärg, hårfärg, ögonfärg eller namn, medan icke-medfödd identitet kan utgöras av livsåskådning och politisk åsikt.

Vad är en yrkesidentitet?

En yrkesidentitet är således en social identitet och kommer till uttryck i hur aktörer, i relation till andra aktörer, presenterar sig i form av värderingar, föreställningar samt handlings- och interaktionsmönster. En yrkesidentitet skapas och upprätthålls alltså i en specifik yrkespraktik.

Vad betyder religionen för individens identitet?

[---] Religion fyller en viktig identitetsskapande funktion, den är en stark sammanhållande kraft i ett samhälle som tar sig kulturella uttryck när det gäller värderingar, normer, traditioner, föreställningar, innebörder, ritualer, myter och beteendemönster som styr människors livsmönster på ett medvetet eller ...

Relaterade inlägg: