Hur mycket provision får en säljare?

Innehållsförteckning

Hur mycket provision får en säljare?

Hur mycket provision får en säljare?

Ett vanligt upplägg är att någonstans mellan 15-25% går till säljaren. Dessutom ges ofta även procent på återkommande affärer, så om du exempelvis säljer bilar med ett återkommande serviceavtal så får du både procent vid själva bilförsäljningen, och sedan varje gång kunden förlänger sitt serviceavtal.

Hur mycket kan man tjäna som säljare?

Marknadslön för Säljare Marknadslönen 2021 för säljare är mellan 36 000 och 46 000 kronor per månad. Söker nya och bearbetar befintliga kunder.

Är provision bra?

Många som har provision upplever det som motiverande. Andra känner sig pressade och upplever att ovissheten kring vad man får ut i lön varje månad är för stor. Ovissheten är extra stor om din lön är helt provisionsbaserad, eftersom du då har svårt att förutse vilken lön du kommer att få ut varje månad.

Hur mycket är Garantilön?

Därför finns konstruktionen i Kollektivavtalet för Bemanningsföretag med så kallad garantilön. Oavsett hur många dagar du är uthyrd så är du åtminstone garanterad lön för 1 timmar, som motsvarar 80 respektive 90 procent av det du skulle tjäna om du hade vanlig månadslön för en heltidsanställning.

Relaterade inlägg: