Vad är ABK 09?

Innehållsförteckning

Vad är ABK 09?

Vad är ABK 09?

ABK 09 omfattar allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet. ABK 09 kan användas inom alla teknikområden, från inledande skeden på idéstadiet till avslutande detaljprojektering under utförandeskedet.

Vad är ABK avtal?

ABK 09, som tidigare hette ABK 96, är det standardavtal som normalt används för tjänster inom arkitekt- och ingenjörsuppdrag. Att använda ABK09 innebär att du har ett avtal som är framtaget för att passa just din bransch.

Vem har tagit fram bestämmelserna i ABK 09?

BKK är en ideell förening som har olika organisationer inom byggsektorn som medlemmar. BKK:s främsta uppgift är att ta fram standardavtal och andra publikationer inom byggsektorn. Innovationsföretagen representerar arkitekter och teknikkonsulter i BKK.

Vad är AB U 07?

AB-U 07 avser förhållandet mellan underentreprenör och dennes uppdragsgivare (normalt en generalentreprenör). Beteckningarna ”entreprenaden”, ”entreprenören” och ”beställaren” avser därför underentreprenaden, underentreprenören respektive underentreprenörens uppdragsgivare.

Vad står ab04 för?

Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings-, och installationsentreprenader.

Hur mycket får man överskrida en budget?

Ungefärligt pris får inte överskridas mer än 15 procent.

Vad menas med rörligt arvode?

Med uttrycket arvode brukar man mena den ersättning som konsulten har rätt till för utfört eget arbete. Arvodet kan vara rörligt eller fast. ... Ett rörligt arvode betalas i allmänhet efter nedlagd tid, vanligen ett belopp per timme (timarvode) eller någon enstaka gång ett belopp per dag (dagarvode).

Relaterade inlägg: