När använder man PS och DS?

Innehållsförteckning

När använder man PS och DS?

När använder man PS och DS?

Post scriptum efterföljs ibland av DS (eller ds). Det är en svensk konstruktion som står för densamme. Det används för att visa att det är samma person (densamme) som skrivit under brevet som också författat PS:et. DS har även en efterkonstruerad latinsk betydelse, deinde scriptum (latin "skrift efteråt/därefter").

Vad betyder PS I slutet på ett brev?

PS (eller ps) skrivs ibland också med punkter (P.S. eller p.s.). Det är en förkortning av latinets post scriptum, som betyder "efter det skrivna". Förkortningen används, även internationellt, när man vill göra ett tillägg till sin egen ursprungliga text.

Vad menar med PS?

PS betyder ju post scriptum. ... Det normala är att den som skrivit PS:et är den som skrivit också brevet.

Vad kan DS stå för?

Ds, ds – används för att ersätta en extra underskrift efter post scriptum, se Densamme. Ds – utredning från något av Svenska regeringskansliernas departement, se Departementsserien. ds – en tidsenhet, se Decisekund.

Vad är PS förkortning för?

PS betyder ju post scriptum.

Vad betyder obs på svenska?

Men obs är ursprungligen en förkortning för observera. Och det är ju helt grammatiskt korrekt att skriva ”Observera att åkattraktionen är stängd.” I förkortad form bör det dock skrivas med punkt efter, som är brukligt med avbrytningsförkortningar: ”Obs. att Eclipse är stängd.”

Vad är fl?

FL – ett uttryck som används inom luftfarten som beryder Flight Level, se Flygnivå FL – nationalitetsbeteckning för motorfordon från Liechtenstein. FL – förkortning för Florida. FL – ett tidigare försvarsmaktsgemensamt skolförband inom Försvarsmakten, se Försvarets läroverk.

Vad betyder finns på DS?

ONS – One Night Stand, att ha en tillfällig sexuell upplevelse ofta en enstaka gång. DS/BC – Darkside och Body Contact, två onlinedejting sidor som fokuserar mer på att hitta sexpartners med liknande preferenser i sängen.

Vad är obs på engelska?

obs
Huvudsakliga översättningar
SvenskaEngelska
obsNB, note

Relaterade inlägg: