Vad är Pus jordning?

Innehållsförteckning

Vad är Pus jordning?

Vad är Pus jordning?

Jordning – att förbinda en apparat med jord. Kan innebära både skyddsjord och funktionsjord. PUS – Potentialutjämningsskena. Brukar innebära potentialutjämning, som är ett samlingsbegrepp för skyddsutjämning och funktionsutjämning.

Är pus farligt?

Under denna process formas var, som består av vätska, döda och levande vita blodceller, död vävnad, samt bakterier eller andra kroppsfrämmande ämnen. Hud-abscesser är synliga, rödnade, upphöjda och smärtsamma. Abscesser i andra kroppsdelar är inte lika lätta att upptäcka, men kan leda till svåra komplikationer.

Vad menas med sann jord?

Kontinuitetsmätning eller jordledarkontinuitet (lågohmsmätning) är en mycket viktig mätning inom elinstallation som man gör för att fastställa att jordledaren är sammanbunden i alla delar till "sann jord" och att resistansen är tillräckligt låg i alla delar av jordslingan.

Vad betyder Funktionsutjämning?

Funktionsutjämning. Vid funktionsutjämning är syftet inte förbättrad personsäkerhet utan säkerställande av riktig funktion. Funktionsutjämningssystem används bland annat för givare i maskininstallationer etc.

Vad ska Skyddsutjämnas?

Skyddsutjämning vid huvudjordningsskenan innebär att alla inkommande serviser av ledande material som kan föra in en främmande potential i byggnaden ska kopplas till byggnadens huvudjordningsskena. Detta för att skydda mot fel utanför byggnaden.

Vad ska anslutas till Huvudjordningsskenan?

Till huvudjordningsskenan ska följande ledande delar anslutas:

  • jordtagsledare.
  • elinstallationens skyddsledare.
  • rörledningar av metall som förs in i byggnaden, till exempel gas- och vattenledningar.

Relaterade inlägg: