Vad är en rak olja?

Innehållsförteckning

Vad är en rak olja?

Vad är en rak olja?

Motorolja Rak Kallas även för Single Grade eller Mono Grade olja. Rak motorolja som tål mycket hög värme och är lämplig för bensin och dieselmotorer med eller utan turbo. Ardeca Lubricants Mono Grade olja ger ett mycket bra slitageskydd, förhindrar skumbildning och skyddar mot korrosion..

Varför rak olja?

En rakolja rekommenderas antingen till dig som har känslig hud eller grov skäggväxt, i kombination med en rakkräm för att få en bättre glidyta. En rakolja hjälper hyveln att glida bättre och minskar friktionen mellan hyveln och huden. Ofta innehåller den vårdande essentiella oljor som lugnar och läker huden.

Är det stor skillnad på motorolja?

Ju lägre talet är desto bättre kommer den att flyta. Så en 5W-30 kommer att flyta lättare än en 10W-30 vid starttemperaturer och en 10W-30 kommer att flyta lättare än en 10W-40 vid motorns normala drifttemperaturer. Detta är viktigt eftersom motoroljor tjocknar naturligt när de kallnar och blir tunnare då de värms upp.

Vad betyder SAE 90?

Varför man har två olika SAE- system på motoroljor och transmissionsoljor beror på att man vill förhindra en sammanblandning. Rent generellt kan man säga att personbilar använ- der viskositeten SAE 80W-90 i växellådor och bak- axlar medan SAE 80W-140 är mer vanligt till den tunga trafiken.

Relaterade inlägg: