Vad står RePULSE för?

Innehållsförteckning

Vad står RePULSE för?

Vad står RePULSE för?

rePULSE® är en välbeprövad arbetsmetod för Impulskontroll och träning av sociala färdigheter. Genom att strukturerat kartlägga olika situationer och reflektera kring tankar och känslor som uppstått kan man lära känna sina egna reaktionsmönster och bli bättre rustad på att hantera liknande situationer.

Vad menas med impulskontroll?

Impulskontroll är förmågan att motstå eller skjuta upp en frestelse eller impuls för att agera. Det är även förmågan att undvika eller fatta förhastade beslut eller att agera obetänksamt. Med hög impulskontroll har du förmågan att kontrollera tillfälliga impulser, ingivelser eller starka behov.

Är RePULSE evidensbaserad?

Med hjälp av social färdighetsträning får individen sedan möjlighet att pröva nya strategier och utveckla sina sociala färdigheter. RePULSE är en strukturerad och manualbaserad metod som utgår från ett särskilt utformat stöd i form av arbetsböcker och arbetsmaterial framtaget för att vägleda genom behandlingsprocessen.

Hur kontrollerar man sina impulser?

När du vet vilken impuls det är du vill hindra, blir det också lättare att märka när den uppstår. Genom att öva på att pausa i ett antal minuter mellan impulsen och agerandet kommer du så småningom bli bättre på att hindra dina impulser.

Varför är det svårt att kontrollera känslor?

Känslor styr våra beteenden. Om vi har svårt att reglera känslor och impulser påverkar det hur vi uppför oss. Bristande förmågan att reglera känslor är vanligt vid olika psykiatriska tillstånd. Känsloreglering handlar om förmågan att hantera kortvariga känslor som att bli starkt ledsen eller väldigt arg.

Vad menas med Problemskapande beteende?

Oftast definieras problemskapande beteende utifrån beteendet. Det kan vara våld, skadegörelse, glåpord eller självskadande beteende. ... Därför beror det på våra metoder och känsla av säkerhet om ett beteende är problemskapande. Dessutom uppstår beteende aldrig i ett vakuum, allt beteende uppstår i samspel med omgivningen.

Relaterade inlägg: