Vad är Funktionslek?

Innehållsförteckning

Vad är Funktionslek?

Vad är Funktionslek?

Funktionsleken eller den sensomotoriska leken är när handlingen eller funktion upprepas för att barnet tycker om själva funktionen (Lillemyr, 2002). Denna upptäcker barnet under sitt första år.

Vad lär sig barnen i leken?

Barns hela personlighet utvecklas i leken. De utvecklas socialt i samspel med andra och känslomässigt då de lär sig att förstå sina egna och andras känslor. De utvecklas även intellektuellt då de tolkar världen och gör den begriplig samt motoriskt genom att i leken hoppa, springa och klättra.

Vilka grundelement finns i drama?

Dramapedagogikens grundelement är rollerna, berättelsen och verksamheten i en värld, i en tid och på en plats som inte är desamma som den sociala verkligheten. (Heikkinen 2004, 97; 2005, 30, 38.) Drama finns överallt, såväl på gatorna som i klassrummen.

Vad är Fantasilek?

Tre till fem år – fantasilekar Ofta är det roligt att klä ut sig och låtsas vara någon annan. Barn i den här åldern behöver plats för lekar där de kan röra sig ordentligt, till exempel springa, hoppa, klättra och dansa. I leken kan barnen träna sig på att själva lösa konflikter.

Relaterade inlägg: