Vad står Hogwarts husen för?

Innehållsförteckning

Vad står Hogwarts husen för?

Vad står Hogwarts husen för?

Gryffindor är ett elevhem på Hogwarts som grundades av Godric Gryffindor. Gryffindor värdesätter mod, ridderskap stolthet. Djuret på emblemet är ett lejon, vars färger är scharlakansrött och guld. Minerva McGonagall är den senaste elevhemsföreståndaren.

Hur är en hufflepuff?

Hufflepuff är ett elevhem på trollkarlsskolan Hogwarts. Elevhemmet har fått sitt namn efter en av Hogwarts grundare, Helga Hufflepuff. De värderar hårt arbete, tålamod, vänskap och lojalitet. Pomona Sprout är elevhemmets föreståndare, Den Tjocke Munkbrodern är elevhemsspöket och djuret på skölden är en grävling.

Hur gammal är man när man börjar på Hogwarts?

Vid 11 års ålder blir elever med magiska egenskaper intagna. Hogwarts skola för häxkonster och trolldom är en litterär plats som förekommer i J.K. Rowlings böcker om Harry Potter.

Vad står Slytherin för?

Slytherin värderar ambition, beslutsamhet, intelligens och slughet.

Vilka grundade Hogwarts?

Hogwarts grundades för över tusen år sedan av fyra av den tidens skickligaste trollkarlar och häxor, nämligen Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin.

Vilket Hogwarts hem tillhör du?

Borde du hänga på Gryffindor tillsammans med Harry och hans vänner eller passar du bättre på ett annat elevhem? Gör vårt test med 10 frågor och ta reda på var du borde bo. Plocka fram papper och penna och se vilken bokstav du väljer flest gånger.

Vilket elevhem tillhör Harry?

Välkommen till Gryffindor! Här får du sällskap av både Hermione, Ron och Harry Potter - alla de tillhör Gryffindor. Du som tillhör det här elevhemmet är ofta stolt, impulsiv och envis. Du gillar äventyr och att upptäcka nya saker och får energi av att umgås med andra.

Vad står de olika elevhemmen för?

Gryffindor antog elever som visade mod och beslutsamhet, Hufflepuff valde sådana som var ärliga och lojala, Ravenclaw tog endast in intelligenta och flitiga elever, och Slytherin valde de barn som hade ärelystnad och målmedvetenhet som sin ledstjärna.

Hur gammal är man när man slutar på Hogwarts?

Man går i Hogwarts i 7 år och börjar när man är 11 år gammal. Såhär ser åldern ut genom sin tid i skolan: Klass 1= 11 år gammal.

Vad betyder Draco Dormiens Nunquam Titillandus?

Skolans motto är Draco Dormiens Nunquam Titillandus, och det betyder "Kittla aldrig den drake som sover", alternativt den mer talspråkliga tolkningen "Låt sovande drakar vila".

Relaterade inlägg: