Kan man få receptbelagd medicin hemskickad?

Innehållsförteckning

Kan man få receptbelagd medicin hemskickad?

Kan man få receptbelagd medicin hemskickad?

På apotekhjartat.se kan du tryggt och enkelt beställa din receptbelagda medicin på nätet och göra alla dina apoteksärenden när du vill, året runt. Hämta ut recept online och din medicin levererad hem i brevlådan, till närmsta ombud eller för utlämning i något av våra apotek.

Hur får man receptbelagd medicin?

Om en läkare bedömer att du behöver receptbelagd medicin så skrivs ett recept som gör att du kan köpa ditt läkemedel från ett godkänt apotek. I Sverige så är det Läkemedelsverket som utfärdar apotekstillstånden.

Varför är vissa läkemedel receptbelagda?

Med receptbelagt läkemedel avses ett läkemedel som fås endast på läkarordination. Ett läkemedel är receptbelagt till exempel när det används för en sjukdom som kräver diagnos av en läkare, eller om läkemedelsbehandlingen kräver uppföljning.

Är receptbelagd medicin billigare på Apotea?

Apotea hade billigaste kundkorgen när Svensk Farmaci jämförde nätapotek, men flera av konkurrenterna ligger hack i häl. Samtidigt visar undersökningen att märkesprodukterna är ungefär dubbelt så dyra som billigaste generiska produkter av samma läkemedel.

Kan man beställa receptbelagd medicin på Apotea?

Visste du att du kan beställa receptbelagda läkemedel här på apotea.se? Du kan enkelt och tryggt se om dina recept har kommit in och beställa hem det du behöver i lugn och ro. Högkostnadsskyddet fungerar precis som på ditt lokala apotek.

Kan man byta receptbelagd medicin?

Notera att läkemedel, kylvaror och livsmedel inte omfattas av ångerrätten och kan ej returneras. Om en receptförskriven vara trots detta returneras så kommer denna att destrueras och debiteras kund.

Vad är skillnaden mellan receptfria och receptbelagda läkemedel?

Receptfritt eller receptbelagt Vissa läkemedel är receptfria i mindre förpackningar, men när förpackningarna är större krävs recept. Det beror på att de mindre förpackningarna passar för mera tillfällig egenvård medan de större är till för längre tids behandling i samråd med läkare.

Vad är läkemedel till för?

Läkemedel är ämnen som kan användas för att förebygga, lindra eller bota sjukdomar. För att ett läkemedel ska få säljas i Sverige måste det vara godkänt av det svenska eller det europeiska läkemedelsverket.

Relaterade inlägg: