Vad är en string Python?

Innehållsförteckning

Vad är en string Python?

Vad är en string Python?

string (eller sträng på svenska) är en text. Den kan bestå av ett eller flera ord, eller bara ett tecken av något slag. Man gör något till en sträng genom att sätta "" eller ' runt omkring.

Vad betyder input i Python?

Input-satsen Ett väldigt viktigt anrop man tidigt brukar vilja använda sig av är input() . Den gör att användaren får mata in text genom att svara på något i shell-fönstret. Låt oss testa för att se hur det funkar!

Vad är en funktion Python?

En funktion är ett kodblock som man lagrar för att kunna återanvända vid ett senare tillfälle. De kan innehålla variabler, operander, loopar, ja i stort sett allt!

Hur skickar man utdata från en funktion Python?

För att skapa en egen funktion i Python använder man nyckelordet def. Om man vill kan man definiera en funktion som man kan anropa med ett eller flera argument. Det gör man genom att skriva: def funktionsnamn(variabel_namn): # Här skriver man kod som ska köras när # funktionen anropas.

Vad betyder print programmering?

Så fungerar funktionen print i Python Funktionen kommer att användas mycket för att kontrollera att koden är korrekt. Varje programspråk behöver ett sätt att kommunicera med världen utanför programmet och print är ett sätt att göra det på. På det viset skrivs något ut (output) så att vi kan se det på skärmen.

Relaterade inlägg: