Varför blir bristningar röda?

Innehållsförteckning

Varför blir bristningar röda?

Varför blir bristningar röda?

för bristningar) ett resultat av att huden snabbt sträcks ut. Detta orsakar att det mellanliggande lagret hud slits sönder något och de djupare lagrena exponeras, vilket orsakar en bristning. Anledningen till att bristningar ofta blir röda eller lila till färgen är eftersom slitningen exponerar blodkärl.

Är bristningar hormonellt?

Det är vanligt att få bristningar på brösten, magen, låren och stjärten. Bristningarna beror på hormoner och att huden tänjs ut. De försvinner inte, men kan blekna efter graviditeten. Det finns ingen forskning som visar att det hjälper att smörja in huden, men många tycker att det kännas skönt att göra det.

Kan man bli av med bristningar?

Sammanfattningsvis när det gäller behandling av bristningar kan man säga att en kombination av samtliga metoder är den bästa. Kombinera därför en sund kosthållning och regelbunden träning med massage, vårdande krämer och skrubbning av kroppen.

Varför får man bristningar i huden?

Du kan få bristningar när kroppen växer så fort att huden inte hänger med. Huden sträcks då ut snabbare än den hinner växa. Många får till exempel bristningar under puberteten, eftersom kroppen förändras mycket på grund av olika hormoner.

Är bristningar ärftligt?

Det är möjligt att andra faktorer påverkar som exempelvis kvinnans vävnader och ärftliga faktorer. En omföderska med en tidigare välsydd större bristning kan teoretiskt ha samma risk för bristning som en förstföderska, men studier saknas ännu. Beakta särskilt om kvinnan har flera riskfaktorer som kan samverka.

Kan man ta bort bristningar med laser?

Med hjälp av den senaste tekniken inom fraktionell laser är det nu möjligt att få fantastiska resultat efter bara 3-4 behandlingar. Det har helt revolutionerat behandlingen av ärr och bristningar. Det går väldigt snabbt och enkelt att behandla.

Hur slutar man få bristningar?

Det är vanligt att få hudbristningar i puberteten. Det beror på att huden sträcks ut ovanligt fort när du växer. Det finns inget du kan göra för att undvika bristningar. Men efter ett tag blir färgen på bristningarna mer lik färgen på huden runt omkring, och då syns de mindre.

Relaterade inlägg: