Vilka tester tar man när man är gravid?

Innehållsförteckning

Vilka tester tar man när man är gravid?

Vilka tester tar man när man är gravid?

Innehåll - Undersökningar under graviditeten

  • Graviditetstest. ...
  • Ultraljudsundersökning vid graviditet. ...
  • Besök på barnmorskemottagningen. ...
  • NIPT – blodprov som kan visa kromosomavvikelser. ...
  • KUB – kombinerat ultraljud och blodprov. ...
  • Moderkaksprov. ...
  • Fostervattensprov. ...
  • Fosterdiagnostik.

När ska man skriva in sig gravid?

Gravid – vecka för vecka Kontakta din barnmorskemottagning, så snart du vet att du är gravid, så bokar vi en tid för ett första besök. Tillsammans med din barnmorska kommer ni överens om ett upplägg som passar dig.

Vilka veckor går man till barnmorskan?

Det här besöket sker ungefär i graviditetsvecka 7-12. Vid det här besöket går barnmorskan och du igenom din sjukdomshistoria, ärftlighet, livserfarenhet och din livssituation. Ni planerar även in dina kommande barnmorskebesök under din graviditet och ser över eventuellt behov av att träffa läkare.

Hur tidigt kan man ta RFSU graviditetstest?

RFSU Graviditetstest teststickor är enkla att använda och ger svar inom bara några minuter. Graviditetstestet kan användas redan samma dag som mensen uteblir genom att mäta hormonet hCG i urinet. Engångsstickor, välj mellan olika antal per förpackning. Samla urin i en ren och torr behållare.

När ska man göra Kubtestet?

SM skiljer några dagar från BPU. Om graviditeten är > 12+3 kan vi göra datering. KUB ultraljudet kan i undantagsfall göras i v. 11+3 - 13+6.

Vad gör man när man fått veta att man är gravid?

När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning. När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning.

Måste man väga sig hos barnmorskan?

Vid en del av besöken hos barnmorskan får du väga dig. För de flesta brukar det vara lagom att öka ungefär tio till tretton kilo under hela graviditeten, för att må så bra som möjligt. Om du var mycket smal innan du blev gravid behöver du kanske öka mer.

Relaterade inlägg: