Vad är rättssäkerhetsgarantier?

Innehållsförteckning

Vad är rättssäkerhetsgarantier?

Vad är rättssäkerhetsgarantier?

Med rättssäkerhetsgarantier avses här inte endast åtstramande regler beträffande besluts- och verkställighetsprocessen, utan även vilka rättsföljder som felaktig tvångsmedelsanvändning kan medföra. ”föremål … får tas i beslag” under angivna förutsättningar.

När får hemliga tvångsmedel användas?

Hemlig dataavläsning, HDA, infördes som ett nytt hemligt tvångsmedel den . Hemlig dataavläsning innebär i korthet att polisen och andra brottsbekämpande myndigheter har rätt att i hemlighet och med ett tekniskt hjälpmedel ta sig in i t.

Vad är hemliga tvångsmedel?

De hemliga tvångsmedlen är i huvudsak: hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation. hemlig övervakning av elektronisk kommunikation. hemlig kameraövervakning. hemlig rumsavlyssning.

Vad är hemlig teleavlyssning?

Hemlig teleövervakning innebär att uppgifter i hemlighet hämtas in om telemeddelanden som befordras eller har befordrats till eller från en viss teleadress eller att sådana meddelanden hindras från att nå fram (27 kap. 19 § första stycket rättegångsbalken).

Vem beslutar om hemlig kameraövervakning?

Beslut om tillstånd till hemlig kameraövervakning skall fattas av rätten på ansökan av åklagaren. Hemlig kameraövervakning får användas endast om någon är skäligen misstänkt för brottet och åtgärden är av synnerlig vikt för utredningen. Domstolens tillstånd skall meddelas att gälla för viss tid och viss plats.

Vad är hök och hak?

En variant av HAK är det som benämns hemlig övervakning av elektronisk kommunikation (HÖK) som innebär att uppgifter om avsändare och mottagare av meddelanden hämtas in, vilka elektroniska kommunikationsmedel som befunnit sig i ett geografiskt område eller om en viss utrustning befunnit sig i ett visst geografiskt ...

Relaterade inlägg: