Vad är poliklinisk behandling?

Innehållsförteckning

Vad är poliklinisk behandling?

Vad är poliklinisk behandling?

Öppenvård (ÖV) eller poliklinisk vård är ett samlingsnamn för sådan behandling, terapi, hälso- och sjukvård, som utförs på icke inneliggande patienter. ... Vården kan till exempel ges på vårdcentraler, av socialtjänsten, sjukhusmottagningar eller i patientens hem.

Vad är en poliklinisk operation?

VAD ÄR POLIKLINISK OPERATION? Poliklinisk operation kallar vi mindre ingrepp som görs i och omrking ögat, till exempel vårtor, hudförändringar, cystor och ögonlocksförändringar.

Vad ingår i högkostnadsskyddet?

Följande avgifter omfattas av högkostnadsskyddet:

  • patientavgifter för besök inom öppen hälso- och sjukvård.
  • avgifter för inkontinenshjälpmedel.
  • avgifter för röntgen, fysiologi- och neurofyslab.
  • avgifter för viss tandvård (då patienten betalat öppenvårdsavgift)

Vad ingår i frikort?

Högkostnadsskyddet gäller för besök i öppenvård och innebär att en patient inte ska behöva betala mer än 1 150 kronor i vårdavgifter för besök i öppen vård under en tolvmånadersperiod.

Vad är poliklinisk undersökning?

Poliklinik - öppen vårdmottagning Vid polikliniken behandlar och undersöker vi våra patienter. Detta kan jämföras med en så kallad mottagning inom humanvården på vilken man tar hand om patienter i öppen vård, det vill säga patienter som inte är inlagda vid djursjukhuset.

När får jag min operation?

Väntetiden mellan beslut om operation och till operation bör utnyttjas för att i dialog med patienten och/eller när så krävs med närmaste närstående, samskapa en gemensam hälsoplan för hur patienten, med adekvat stöd, kan vara i så bra form och så trygg som möjligt utifrån egna förutsättningar inför kommande operation.

Relaterade inlägg: