Vad ska du kunna När du genomfört utbildningen i S-HLR?

Innehållsförteckning

Vad ska du kunna När du genomfört utbildningen i S-HLR?

Vad ska du kunna När du genomfört utbildningen i S-HLR?

Deltagaren lär sig att självständigt behandla hjärtstopp med defibrillering och syrgastillförsel enligt HLR-rådets riktlinjer för S-HLR från 2016. Största delen i utbildningen är praktisk träning. Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna utföra S-HLR enligt gällande riktlinjer.

Vad är viktigast för HLR med god kvalitet?

Strömstöten från en hjärtstartare kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen. I väntan på en hjärtstartare och därefter mellan strömstötarna ska alltid HLR, 30: 2 ges med god kvalitet. Barn som drabbas av hjärtstopp är oftast andningsrelaterat och HLR är därför av största prioritet.

Hur lång tid tar en grundutbildning i S-HLR Vuxen?

HLR utbildning med hjärtstartare tar 2 timmar. Vi håller också vanliga HLR utbildningar utan hjärtstartare, men de flesta börja förstå hur stor roll en hjärtstartare har för chanserna att överleva ett hjärtstopp och väljer därför kombinationsutbildningen.

Hur många kursdeltagare kan man vara på en grundutbildning i S-HLR Vuxen enligt HLR rådets riktlinjer?

veta hur nya riktlinjer inom HLR och Första hjälpen skapas och implementeras. Ca 7 timmar med 6 kursdeltagare. Du får en fördjupad kunskap om lärande och riktlinjer inom HLR.

På vilka patienter ska behandling med HLR utföras?

All hälso- och sjukvårdpersonal ska omedelbart påbörja hjärt–lungräddning (HLR) på personer som drabbats av plötsligt oväntat hjärtstopp, såvida det inte finns ett dokumenterat ställningstagande om att HLR inte ska utföras. Ställningstagande om att avstå från HLR (»Ej HLR«) ska dokumenteras i patientens journal.

Relaterade inlägg: