Vad står SAVR för?

Innehållsförteckning

Vad står SAVR för?

Vad står SAVR för?

SAVR är en fondmäklare som gör det billigare att spara i fonder. De ger dig rabatt på fondavgiften för mer än 1300 olika fonder. ... Hur mycket billigare det är att köpa en fond genom SAVR varierar beroende på vilken fond du investerar i. I genomsnitt så är det 30-50% billigare att äga fonder hos SAVR.

Hur säkert är SAVR?

Ja, SAVR kan på följande sätt anses lika säkert som en storbank; Vi, SAVR AB, övervakas av Finansinspektionen (genom Fondab AB). Dina pengar sparas på ett Investeringssparkonto (ISK) som ligger hos vår partner Fondab och omfattas av statliga Riksgäldens Investerarskydd.

Är SAVR värt det?

Om du vill investera i aktivt förvaltade fonder så är SAVR ofta det bästa valet. Det är en bra ide att öppna ett konto hos SAVR och använda det för att investera i aktivt förvaltade fonder. ... Det är värt att köpa en fond hos SAVR om du kan spara mer pengar på att köpa den hos dem än du betalar i årlig avgift.

Är SAVR bättre än Avanza?

Avanza är en bredare plattform där du kan spara i både aktier, fonder och andra värdepapper. SAVR är bäst för aktivt förvaltade fonder och Avanza är bäst för indexfonder och aktier. Genom att sätta upp ett konto hos både SAVR och Avanza får du lägsta möjliga avgifter på ditt sparande.

Vem äger SAVR?

Daniel Aarenstrup VD och grundare av SAVR.

Är SAVR ISK?

SAVR erbjuder ett ISK konto som är ett bra alternativ för den som vill spara i fonder. De erbjuder inte handel men några andra instrument utan du kan bara handla med fonder.

Är det bra med Nordnet?

Nordnet är en bra och pålitlig nätmäklare där man kan köpa och sälja aktier och fonder till bra priser. Stort utbud av olika fonder. Deras dotterbolag Aktiedirekt erbjuder aktiehandel med courtaget 9 kr vilket är jättebra om man köper små aktieposter.

Är lysa Fondrobot bra?

Lysa, Opti och BetterWealth är dom tre fondrobotar vi anser vara bäst på marknaden. Det spelar ingen större roll vilken du väljer av dessa tre. ... Lysa är också den fondrobot på marknaden som förenklar och automatiserar sparandet till lägst avgift. Den nackdel vi ser hos Lysa är att man inte kan investera i råvaror.

Är SAVR billigare än Avanza?

Fördelar med SAVR Ofta ett billigare alternativ. Många av de fonder som finns hos SAVR är billigare här, jämfört med Avanza. Du får tillbaka provisionen. Du får tillbaka provisionen från fondbolagen varje kvartal, vilket ger dig kontanter som du själv väljer vad du vill göra med.

Vad är bäst Avanza eller Nordnet?

Jag vill börja med att det spelar ingen större roll om du väljer Avanza eller Nordnet. Båda är mycket bra val. Båda nätmäklarna har mycket nöjda kunder och båda ger dig goda chanser att tjäna pengar på aktier. ... Om du är småsparare och vill handla gratis utan courtage så kan välja både Nordnet eller Avanza.

Relaterade inlägg: